Direcţia de Sănătate Publică Botoşani marchează Ziua Mondială a Bolilor Rare

Direcţia de Sănătate Publică Botoşani marchează Ziua Mondială a Bolilor Rare

În  data de 29  februarie 2020,  Direcţia de Sănătate Publică Botoşani prin Compartimentul asistenței medicale a comunităților la risc și Promovarea Sănătății, celebrează și  organizează  o  campanie de sănătate publică - în Școlile Postliceale Sanitare din municipiul Botoșani, pentru a marca Ziua  Mondială a Bolilor Rare.

Ce este o boală rară? Asa numitele “boli rare” sunt boli care afectează un mic număr de persoane şi apar probleme foarte specifice legate de raritatea lor. În Europa, o boală este considerată a fi rară dacă afectează 1 persoană din 2000.

Câte boli rare există? Există mii de boli rare. Până în prezent 6.000-7.000 boli rare au fost descoperite şi noi boli sunt descrise în literatura medicală în mod constant.

“Numărul bolilor rare depinde şi de acurateţea definirii bolii. Până acum, în domeniul medical, o boală a fost definită ca alterare a stării de sănătate, care prezintă un model unic simptome cu un singur tratament. Cu cât analiza este mai corectă, cu atât observam mai bine unele nuanţe. Această complexitate este reflectată de diferitele clasificări furnizate de Orphanet”, au explicat reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

Direcția de Sănătate Publică  prin Compartimentul asistenței medicale  comunitare va colabora, pe viitor, cu specialiști din domeniul geneticii medicale din Bucuresti, Timișoara și o unitate medicală specializata din Germania  în scopul identificării precoce a cazurilor cu o astfel de patologie din județul Botoșani.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Când am putea ieși din case? Alexandru Rafila: După data de 15 mai. Multe măsuri vor rămâne în vigoare mai mult timp

astăzi, 17:44
213

Un anunț de maximă importanță pentru români, o estimare venită de la Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie. În direct la Digi24, acesta a precizat...

Parcuri de joacă închise și scări de bloc dezinfectate de DSPSA

astăzi, 17:35
52

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a dispus închiderea tuturor parcurilor de joacă pentru copii de pe raza orașului de Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA)...

Direcția Județeană de Agricultură a anunțat termenul limită pentru cererile de ajutor de minimis pentru tomate

astăzi, 16:34
44

Cererea de înscriere în programul Tomate 2020, conform HG nr. 248/26 martie, se depune la Direcția pentru Agricultură Județeană Botoșani, până cel târziu la dat...