Direcţia de Sănătate Publică Botoşani marchează Ziua Mondială a Bolilor Rare

Direcţia de Sănătate Publică Botoşani marchează Ziua Mondială a Bolilor Rare

În  data de 29  februarie 2020,  Direcţia de Sănătate Publică Botoşani prin Compartimentul asistenței medicale a comunităților la risc și Promovarea Sănătății, celebrează și  organizează  o  campanie de sănătate publică - în Școlile Postliceale Sanitare din municipiul Botoșani, pentru a marca Ziua  Mondială a Bolilor Rare.

Ce este o boală rară? Asa numitele “boli rare” sunt boli care afectează un mic număr de persoane şi apar probleme foarte specifice legate de raritatea lor. În Europa, o boală este considerată a fi rară dacă afectează 1 persoană din 2000.

Câte boli rare există? Există mii de boli rare. Până în prezent 6.000-7.000 boli rare au fost descoperite şi noi boli sunt descrise în literatura medicală în mod constant.

“Numărul bolilor rare depinde şi de acurateţea definirii bolii. Până acum, în domeniul medical, o boală a fost definită ca alterare a stării de sănătate, care prezintă un model unic simptome cu un singur tratament. Cu cât analiza este mai corectă, cu atât observam mai bine unele nuanţe. Această complexitate este reflectată de diferitele clasificări furnizate de Orphanet”, au explicat reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

Direcția de Sănătate Publică  prin Compartimentul asistenței medicale  comunitare va colabora, pe viitor, cu specialiști din domeniul geneticii medicale din Bucuresti, Timișoara și o unitate medicală specializata din Germania  în scopul identificării precoce a cazurilor cu o astfel de patologie din județul Botoșani.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
90

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
60

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
212

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...