Dezinfectant cu probleme la Spitalul Mavromati! Sesizare făcută de angajaţi!

O sesizare semnată de mai mulți angajați ai Spitalului Județean Mavromati, privind problemele apărute în urma folosirii unui dezinfectant, a ajuns pe masa conducerii unității spitalicești. 

Dezinfectant cu probleme la Spitalul Mavromati! Sesizare făcută de angajaţi!

Pe lângă problemele de sănătate avute de o parte dintre cei care au lucrat cu această substanță, este pusă sub semnul întrebării și eficiența acesteia, dar mai ales efectele asupra pacienților.

După ce la Secția de Obstetrică și Ginecologie au fost în ultimele luni semnalate decese în rândul bebelușilor, părinții acuzând că ar fi contactat niște infecții din spital, a fost introdus un nou dezinfectant. Numai că la scurt timp, infirmierele și asistentele care au lucrat cu noua substanță au început să aibă reacții alergice și chiar au avut nevoie de îngrijire medicală.

O astfel de situație a fost semnalată pe Secția de neonatologie din cadrul Maternității.

„Imediat cum am început să curăţ mi s-au înroşit ochii şi mi-au ieşit mai multe pete mari pe o mână, senzaţii de vomă, sufocare. Am ajuns la Urgenţe, iar apoi mi s-a recomandat să stau în medical câteva zile. La fel s-a întâmplat cu încă două colege de ale mele”, a spus o infirmieră care lucrează pe Secția Neonatologie.

Și unii medici ar fi refuzat folosirea respectivului dezinfectant pe motiv că ar fi foarte coroziv şi dăunează şi aparaturii.

Personalul care s-a confruntat cu probleme după ce a folosit noul dezinfectant a făcut o sesizare la conducerea spitalului, care a luat imediat măsuri.

Potrivit reprezentanților spitalului, dezinfectantul a fost probat înainte de a fi achiziționat prin licitație, dar la acea vreme nu au fost semnalate probleme.

„Am primit o reclamaţie din partea reprezentanţilor secţiei referitor la faptul că, în urma utilizării unui dezinfectant de nivel înalt, apar nişte reacţii alergice la personal. Noi ne-am deplasat la faţa locului şi am stabilit o serie de măsuri, cum ar fi reducerea frecvenţei utilizării dezinfectantului de nivel înalt şi creşterea utilizării dezinfectantului de nivel intermediar, precum şi funcţionarea în permenannţă a instalaţiei de climă în cadrul secţiei şi monitorizarea de către cabinetul de medicina muncii. Fiind vorba de un dezinfectant de nivel înalt, pot să apară anumite iritaţii. Legea actuală ne obligă să folosim dezinfecţia de nivel înalt în sectoare precum neonatologia. Nu am capacitatea să analizez efectele asupra bebeluşilor, dar aceste dezinfectante au toate avizele Ministerului Sănătăţii, iar noi am cerut în caietul de sarcini să nu aibă reacţii alergice”, a declarat medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati.

Reprezentanţii spitalului au demarat procedura pentru achiziţia unui nou dezinfectant.

 

Spune-ne opinia ta