"Târg de Paşti" într-o secţie a Spitalului Judeţean Mavromati! FOTO

Nu le stau mâinile o clipă iar din munca lor ies lucruri minunate! Micii pacienţi ai unei secţii a Spitalului Judeţean şi-au scos frumuseţile la vânzare.

"Târg de Paşti" într-o secţie a Spitalului Judeţean Mavromati! FOTO

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Este vorba de pacienţii Secţiei de Psihiatrie Pediatrică, eroii zilei de marţi, după ce şi-au scos la vânzare toate lucrurile făcute de mâinile lor, sub îndrumarea cadrelor medicale din secţie. Astfel că frumuseţile au fost scoase la vânzare în cadrul "Târgului de Paşti", în grădina terapeutică. Au legat ouă colorate de ramurile copacilor, au îmbrăcat în ramuri de salcie umbrela, au cusut, au desenat, au colorat iar ceea ce le-a ieşit a uimit pe toţi invitaţii Târgului.

Şeful Secţiei de Psihiatrie Pediatrică, medicul Laura Jijie, spune că fondurile obţinute în urma vânzării obiectelor cu specific pascal vor fi folosite pentru achiziţionarea de alte materiale din care se vor crea obiecte ce vor fi scoase la vânzare de 1 iunie, atunci când cei mici îşi vor sărbători ziua.

"Noutatea grădinii este fântâna arteziană pe care am amenajat-o cu ajutorul sponsorilor şi al cărei susur îi ajută foarte mult pe copii în terapiile pe care le urmează. Ne bucurăm că am avut din nou prilejul de a fi gazdele unui târg şi pentru faptul că cele mai multe obiecte scoase la vânzare au fost cumpărate de vizitatori", spune medicul Laura Jijie.

Şi cum colaborarea cu parohia este strânsă, preotul Marius Ciobanu de la Biserica "Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie", din curtea Secţiei de Pediatrie, a oficiat o scurtă slujbă de sfinţire.

Activităţile artistice sunt o formă de terapie în care sunt implicaţii pacienţii Secţiei, pe lângă acestea ei învăţând poezii şi cântece pe care le-au prezentat vizitatorilor.














 

 

Spune-ne opinia ta