Vrei să te bucuri de sărbători? Ai grijă CE și CUM mănânci de Paști!

Vrei să te bucuri de sărbători? Ai grijă CE și CUM mănânci de Paști!

Pentru ca starea de sanatate si dispozitia sa fie optime in perioada sarbatorilor, e important ce si cat se consuma, in special in cazul persoanelor care au tinut post.

Problemele cauzate de o alimentatie variata se pot evita prin limitarea alimentelor bogate in grasimi de origine animala, sosuri, precum si prajituri preparate cu cantitati mari de ciocolata, cacao si oua.

In plus, pe langa fiecare preparat traditional, fie drob sau friptura de miel, trebuie sa existe si garnituri de legume, salate si fructe proaspete, care sa ajute digestia. Toate preparatele trebuie sa fie proaspete, ne spune sfatulmedicului.ro.
 

Pentru a se evita indigestia trebuie avute in vedere cateva lucruri

 

• Dupa o perioada de restrictii alimentare este important sa nu se faca excese alimentare in zilele de sarbatoare. Astfel, masa de Paste sa fie cat mai variata si limitata cantitativ, alcatuita din portii de mancare mici.

• Friptura de miel trebuie consumata cu spanac, salata si nu combinata cu cartofi, intrucat carnea fiind lipsita de fibre, legumele vor contribui la prevenirea problemelor legate de constipatie.

• Carnea de miel trebuie sa fie preparata la gratar sau inabusita si nu prajita.

• Drobul este indicat sa fie alcatuit din maximum doua treimi organe si o treime legume verzi, dar si din orez integral.

• Aportul de alimente hipercalorice trebuie limitat.

• Alcoolul se bea dupa masa si nu inainte, iar acesta trebuie sa fie in cantitati mici sau moderate.

• Dulciurile trebuie si ele consumate in cantitati moderate si pe cat posibil trebuie inlocuite cu fructe proaspete. Mai mult, nutritionistii spun ca prajiturile, cozonacul si placintele sunt mult mai periculoase si mai grele decat carnea de miel, de aceea trebuie trebuie sa fie consumate la o distanta mare dupa masa. Ele sunt foarte bogate in grasimi si glucide, o combinatie care este foarte greu de digerat.

• Ouale fierte, pictate pentru Paste, care au stat la temperatura camerei timp de mai multe ore sau zile si care au avut rolul de decor nu se vor manca.

• Bauturile acidulate nu se beau in timpul meselor, fiindca vor dilua sucul gastric, iar mancarea nu se va mai digera corespunzator.

• Pentru o hidratare corespunzatoare trebuie sa se consume aproximativ 2-3 litri de apa.

• Miscarea este foarte imporatanta dupa masa de Paste. Astfel, sunt recomandate plimbarile in aer liber.

• Cina este bine sa fie cat mai usoara si sa nu contina aceleasi alimente consistente caloric ca la masa de pranz.

• Persoanele care au anumite afectiuni nu trebuie sa renunte la tratament in perioada Sarbatorilor Pascale.

• Pentru a fi evitata balonarea, o alta problema care apare destul de des de sarbatori din cauza acumularii excesive de gaze, alimentele trebuie mestecate suficient si nu consumate pe fuga.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...