Cel mai întâlnit cancer în rândul copiilor. Care este primul simptom

Diagnosticul necesită o întreagă baterie de teste de sânge și de investigații medicale. Astfel, copilului i se va lua sânge, i se vor face radiografii, RMN sau CT și uneori se va ajunge și la efectuarea unui PET (tomografia cu emisie pozitronică).

Cel mai întâlnit cancer în rândul copiilor. Care este primul simptom

Cancerul osos în rândul copiilor este destul de des întâlnit. Deși nu este cunoscută cauza exactă a sarcoamelor osoase, specialiștii cred că ereditatea are un mare cuvânt de spus. Din păcate, fiind un cancer determinat în mare parte genetic, cancerul osos nu poate fi prevenit. Extrem de important este diagnosticul precoce și inițierea tratamentului cât mai repede posibil. 

Tumorile care apar la copii sunt diferite de cele ale adulţilor. Cele mai întâlnite forme de cancer osos la adolescenți și la copii sunt osteosarcomul și sarcomul Ewing. Cu alte cuvinte, osteosarcomul începe, de obicei, în zone în care osul crește rapid, cum ar fi capetele oaselor lungi ale picioarelor și brațelor. Iar sarcomul Ewing al osului se dezvoltă în scheletul axial, care include pelvisul, coastele, coloana vertebrală și craniul. Se dezvoltă și în oase lungi ale picioarelor și brațelor, ne spune Doctorul Zilei.

Simptomele cancerului osos din copilărie pot varia în funcție de osul în care acesta începe. Simptomele sunt de obicei prezente timp de mai multe luni înainte ca cel mic să ajungă la medic pentru stabilirea diagnosticului. Adesea, copilului îi apare o vânătaie care nu se vindecă repede.

Iată care sunt principalele simptome:

-Apare durerea, de fapt acesta este cel mai frecvent simptom al cancerului osos din copilărie. Durerea este adesea simțită în os sau în apropierea locului unde se dezvoltă tumora. Cel mic simte durerea localizată într-un membru, iar durerea poate fi asociată cu cea produsă în urma accidentării pe terenul de sport de la școală, de exemplu. Diferența este însă aceea că durerea crește treptat în intensitate și nu cedează la odihnă sau când copilului i se dau medicamente pentru calmarea durerii. De regulă, copilul este trezit și noaptea de durere.
-Apariția umflăturilor mai ales dacă tumora este localizată în picior sau pe braț.
-Fracturarea unui os fără un motiv bine stabilit.
-Febra care apare în absența unei boli.
-Oboseală accentuată și care persistă toată ziua.
-Pierderea în greutate.

Diagnosticul necesită o întreagă baterie de teste de sânge și de investigații medicale. Astfel, copilului i se va lua sânge, i se vor face radiografii, RMN sau CT și uneori se va ajunge și la efectuarea unui PET (tomografia cu emisie pozitronică).

În ce constă tratamentul:

Medicii spun că Osteosarcomul este tratat chirurgical și apoi se va efectua chimioterapie. În acest tip de cancer, dacă este posibil întâi se operează și ulterior se trece la alte proceduri. Pe când, în cazul tumorii Ewing, copilul va fi supus întâi de chimioterapie, radioterapie apoi se va opera tumora.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Pedeapsă până la 10 ani de închisoare pentru promovarea ideilor comuniste

astăzi, 12:47
259

USR a depus la Senat o propunere legislativă care prevede închisoare până la zece ani pentru promovarea ideilor și doctrinelor comuniste și desființarea de drept a organizațiilor cu ...

Italia. Un român a atacat cu cuțitul medicii veniți s-o ajute pe soția sa

Vineri, 22 Martie 2019
705

Potrivit portalului latinaoggi.eu, citat de stiridiaspora.ro, episodul s-a petrecut joi seară, în localitatea italiană Latina Scalo (provincia Latina), nu departe de fosta fabrică de zahăr.&...

Finanțele preiau de la ANAF activitatea de soluționare a contestațiilor

Vineri, 22 Martie 2019
376

Ministerul Finanțelor va prelua, începând cu 1 iunie 2019, de la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) ...