Anchete epidemiologice neconforme efectuate de Direcția de Sănătate Publică. Prefectura sesizează Ministerul

Anchete epidemiologice neconforme efectuate de Direcția de Sănătate Publică. Prefectura sesizează Ministerul

La finele săptămânii trecute a fost finalizat raportul privind controlul efectuat, prin Ordin al Prefectului, de o comisie de verificare privind gestionarea situației epidemiologice provocată noul coronavirus de Direcția de Sănătate Publică Botoșani.

Din comisie au făcut parte subprefectul Rodica Zelincă, un jurist și un consilier al Corpului de Control din cadrul Instituției Prefectului, care au verificat modul în care Direcția de Sănătate Publică a organizat, a acționat și a raportat situația îmbolnăvirilor cu Covid-19 și, totodată, modul în care s-a comunicat instituțional cu unitățile spitalicești de pe raza județului Botoșani.

„Astfel, s-a verificat întreaga activitate de la începutul stării de urgență și până în prezent și totodată s-a verificat modul de gestionare a persoanelor confirmate pozitiv cu coronavirus și internate după data de 16.04.2020, indiferent de simptomatologie și modul de aplicare a prevederilor legale”, arată reprezentanții Instituției Prefectului din Botoșani.

De asemenea, la nivelul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, prin organigramă sunt 3 medici epidemiologi, 2 medici infecționiști, 9 asistenți medicali, 10 asistenți sanitari și 4 șoferi, la nivelul unităților administrativ-teritoriale sunt 109 asistenți comunitari și 17 mediatori sanitari, iar o dată cu debutul pandemiei de coronavirus și a stării de urgență, s-a suplimentat personalul cu 42 de asistenți școlari, 3 medici școlari, 3 medici rezidenți și 2 statisticieni.

„Din aceste motive, s-a considerat că DSP  a dispus de personal suficient pentru derularea anchetelor care însă nu întodeauna au respectat cursul stabilit de actele normative în vigoare”, concluzionează autoritățile județene.

Toate cele constatate se vor aduce la cunoștința Ministerului Sănătății în vederea verificării respectării prevederilor legale cu privire la modul de gestionare de către Direcția de Sănătate Publică a epidemiei de Covid-19 pe raza județului Botoșani și dispunerea de măsuri.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doi elevi din Botoșani au fost admiși cu media 10 la liceu

astăzi, 15:15
80

Nu mai puțin de 2647 absolvenţi ai clasei a VIII-a din județul Botoșani au fost repartizaţi computerizat în învăţământul liceal de stat, în anul școlar 2020-2021. Mini...

Bărbat în stare critică preluat de elicopter SMURD

astăzi, 15:09
71

Un bărbat a ajuns joi, la spital după ce a suferit un infarct. Pacientul în vârstă de 67 de ani, din Hilișeu-Horia, s-a prezentat la Spitalul Municipal Dorohoi cu dureri în ...

Sătenii din Botoșani care nu vor să vândă pământ străinilor. „A fost câştigat cu sânge, nu se dă”

astăzi, 15:00
86

Localnicii dintr-o comună botoşăneană aflată la graniţa României cu Ucraina refuză să vândă pământul investitorilor străini. Dacă decid totuşi să-l înstrăineze, ...