Ambulanţă chemată pentru un dependent de internet!
BOTOSANI

Cadrele medicale de pe ambulanţă au avut parte de un caz mai aparte, după ce o femeie a sunat la numărul de urgenţă şi a cerut ajutor pentru fiul ei, care este dependent de internet. 

Ambulanţă chemată pentru un dependent de internet!

Femeia a relatat cadrelor medicale că fiul ei, în vârstă de 31 de ani, a stat 10 ore încontinuu în faţa calculatorului şi nu îl poate determina să facă o pauză.

Un echipaj de ambulanţă s-a deplasat la faţa locului şi tânărul le-a povestit că totul a venit după o decepţie în dragoste. De atunci a început să folosească aproape non-stop reţelele de socializare. 

„Tânărul a refuzat categoric să urce în ambulanţă. A admis că este posibil să fie ceva în neregulă cu el, dar nu este caz de psihiatrie. A spus că poate va merge la un psiholog”, a spus un reprezentant al SJA Botoşani.

Dependenta de internet este o dereglare psihologica ce afectează un număr mare de persoane, in special adolescenţi. Adolescenţii vad in internet un loc sigur in care sa se ascundă daca sunt sub stres.

Dependenţii de internet considera ca trăiesc in realitate, când de fapt ei trăiesc in spaţiul cibernetic. Răspunsul “inca un minut” la rugămintea de a ieşi de pe Internet este similar celui dat de un alcoolic, care spune ca va renunţa “după inca un pahar”.

În Europa, in martie 2007, a fost deschisa prima clinica pentru dezintoxicare a dependenţilor de Internet, la Amsterdam.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce s-a întâmplat cu Ayan după ce a fost găsit. ”A vorbit tot drumul, spunea că a văzut un lup…”

astăzi, 07:38
1232

Băiețelul era sprijinit de un copac, epuizat și speriat, în apropierea unei lăcaș de cult, la câțiva kilometri de locul în care fusese văzut ultima dată.Copilul a fost ur...

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
566

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...

Calendar ortodox: Îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria, Claudiu şi Ilaria; Sfântul Mucenic Marian diaconul (Zi aliturgică. Canonul Mare)

astăzi, 07:00
29

Sfântul Hrisant († 283) era din Egipt, dar s-a mutat la Roma împreună cu tatăl său, Polemon, care era păgân. După ce a învăţat toată filosofia păgână, Hr...