Afișe pe pereții unui spital din România: "Avem salarii mărite, nu ne trebuie șpagă! Lăsăm corupția să sufere, pe tine te vindecăm!"

Afișe pe pereții unui spital din România: "Avem salarii mărite, nu ne trebuie șpagă! Lăsăm corupția să sufere, pe tine te vindecăm!"

​Afișe pe care scrie "Avem salarii mărite, nu ne trebuie șpagă! Lăsăm corupția să sufere, pe tine te vindecăm!" au fost lipite pe pereții tuturor secțiilor unui spital. "S-au trecut pe respectivele afișe limitele minime și maxime ale veniturilor pe categorii - medici, asistente, brancardieri și infirmieri. Consider că, odată cu noua lege a salarizării, medicii și asistentele și restul personalului medical au salarii mai mult decât decente, pe care le merită, și sunt niște salarii corecte. Este inadmisibil acest gest de a acorda atenții, care probabil este împământenit la noi, la români, și care nu mai trebuie să fie tolerat. Din acest motiv am pus aceste afișe", spune pentru Hotnews Cătălin Rotea, managerul Spitalului Județean de Urgență din Slatina.

Ce scrie pe afișele lipite pe pereții Spitalului din Slatina:

"Avem salarii mărite, nu ne trebuie șpagă!
Un medic câștigă între 16.000 și 30.000 de lei brut.
Un asistent medical câștigă între 4.800 lei și 11.000 de lei brut.
Un infirmier câștigă între 3.000 și 5.500 de lei brut.
Un brancardier câștigă între 2.500 și 5.500 de lei brut.
Lăsăm corupția să sufere, pe tine te vindecăm!"

Managerul Spitalului din Slatina mai spune: "Facem chestionare de feedback pentru toți pacienții și aparținătorii. Sub protecția anonimatului, există 1-2% sesizări cum că s-ar fi simțit condiționarea actului medical și încercăm să nu mai existe nici măcar aceste procente de reclamații".

Cătălin Rotea atrage, de asemenea, atenția că "sunt multe cazuri, pentru că totuși această practică este împământenită la noi la români și sunt situații în care pacientul sau aparținătorul întâlnește un medic care refuză să ia, ceea ce e foarte bine, și, în acel moment, pacientul sau aparținătorul rămâne cu ideea "dacă nu a luat de la mine înseamnă că nu mă poate trata, sunt foarte grav și o să mor".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
526

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
376

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2756

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...