Şerveţele umede în şcolile fără săpun. Recomandate de Ecaterina Andronescu – nerecomandate de medic!

Şerveţele umede în şcolile fără săpun. Recomandate de Ecaterina Andronescu – nerecomandate de medic!

Întrebată ce spune despre școlile unde nu există săpun la toaletă, în contextul în care suntem în pragul unei epidemii de gripă, ministrul Educației a răspuns: "Măsura știți care este? Să plece [copiii – n.red.] cu un pachet de șervețele. De regulă, șervețelele acestea umede sunt antibacteriene și trebuie învățați copiii să le folosească".

“E bună și masca, dar în general copiii nu cred că au așa o mare bucurie să o păstreze. Dar șervețelul este un element extrem de la îndemână și pe care trebuie să învețe să îl folosească“, a continuat Andronescu.

Ministrul Educației a spus că “primul triaj îl face părintele acasă”: “Îl vede și nu îl lasă în colectivitate pentru că propriului lui copil îi este ceva mai rău”. “Ar trebui să fie și o școală a părinților, toate lucrurile se învață. De multă vreme m-am gândit la acest lucru și poate că într-o zi vom și reuși să facem o școală pentru părinți. Și poate și în lege să avem un capitol special dedicat părinților. Am văzut în legea japoneză și poate ne inspirăm“, a susținut Andronescu.

Edupedu.ro a cerut şi sfatul unui medic pediatru în această privinţă. Medicul Mihai Craiu, iniţiatorul proiectului Spitalul Virtual pentru Copii, a declarat că “Servețelele umede clasice nu înlocuiesc apa şi sapunul în prevenţia bolilor infecto-contagioase şi nu reprezintă decât o soluţie de moment“. 

Mamitips.ro publică şi mesajul doctorului Mihai Craiu pentru părinții speriați de gripă: “Un copil anterior sănătos, care are vârsta peste 5 ani, nu are riscuri majore de complicații severe prin gripă sezonieră”

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
124

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
90

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
82

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...