Întrebată ce spune despre școlile unde nu există săpun la toaletă, în contextul în care suntem în pragul unei epidemii de gripă, ministrul Educației a răspuns: "Măsura știți care este? Să plece [copiii – n.red.] cu un pachet de șervețele. De regulă, șervețelele acestea umede sunt antibacteriene și trebuie învățați copiii să le folosească".
“E bună și masca, dar în general copiii nu cred că au așa o mare bucurie să o păstreze. Dar șervețelul este un element extrem de la îndemână și pe care trebuie să învețe să îl folosească“, a continuat Andronescu.
Ministrul Educației a spus că “primul triaj îl face părintele acasă”: “Îl vede și nu îl lasă în colectivitate pentru că propriului lui copil îi este ceva mai rău”. “Ar trebui să fie și o școală a părinților, toate lucrurile se învață. De multă vreme m-am gândit la acest lucru și poate că într-o zi vom și reuși să facem o școală pentru părinți. Și poate și în lege să avem un capitol special dedicat părinților. Am văzut în legea japoneză și poate ne inspirăm“, a susținut Andronescu.
Edupedu.ro a cerut şi sfatul unui medic pediatru în această privinţă. Medicul Mihai Craiu, iniţiatorul proiectului Spitalul Virtual pentru Copii, a declarat că “Servețelele umede clasice nu înlocuiesc apa şi sapunul în prevenţia bolilor infecto-contagioase şi nu reprezintă decât o soluţie de moment“.
Mamitips.ro publică şi mesajul doctorului Mihai Craiu pentru părinții speriați de gripă: “Un copil anterior sănătos, care are vârsta peste 5 ani, nu are riscuri majore de complicații severe prin gripă sezonieră”