Nou-născut din Botoșani, trimis la Iași cu malformații grave!

Prezintă cel puţin patru defecte la nivelul inimii! Medicii cred că, cel mai probabil, cauza acestora este faptul că părinţii micuţului sunt alcoolici.

 Nou-născut din Botoșani, trimis la Iași cu malformații grave!

Un nou-născut de doar două săptămâni, cu grave malformaţii cardiace, se află internat la Spitalul de Copii alături de mama sa. Medicii cred că, cel mai probabil, cauza acestora este faptul că părinţii micuţului sunt alcoolici. Specialiştii spun că alcoolul face atât de mult rău nou-născutului încât ar trebui ca nici bărbatul să nu bea deloc cu două săptămâni înaintea conceperii. „Tabloul“ zugrăvit de aceştia pare a explica multe din ceea ce vedem în societatea românească, arata Ziarul de Iași.

Un bebeluş de doar două săptămâni se luptă să trăiască după ce, imediat după naştere, a fost diagnosticat cu mai multe malformaţii care îi pun viaţa în pericol.

Nou-născutul a fost adus de curând în Clinica de Cardiologie Pediatrică de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“, unde a fost investigat de medicii cardiologi pentru a-i putea pune un diagnostic corespunzător. Iniţial, acesta a fost tratat de medicii neonatologi din Botoşani, fiind transferat pentru tratament de specialitate la Iaşi.

În momentul de faţă, mai sunt necesare şi alte investigaţii pentru stabilirea exactă a diagnosticului, precum şi a cauzelor care au condus la apariţia malformaţiilor, cea mai probabilă cauză fiind consumul de alcool în timpul sarcinii.

Are şase fraţi

Potrivit medicilor, copilul prezintă cel puţin patru defecte la nivelul inimii, apărute pe fondul lipsei de oxigen. Astfel, printre complicaţiile pe care le prezintă bebeluşul se numără disfuncţia diastolică ventriculară, precum şi cardiomiopatia hipetrofică predominant septală, defect care constă în îngroşarea anormală a muşchiului inimii. Miocardul îngroşat afectează sistemul electric al inimii, viaţa fiind pusă în pericol prin bătăi anormale ale inimii.

Bebeluşul nu este singurul copil al familiei, acesta având şi alţi şase fraţi în vârstă de 18 ani, 16 ani, 14 ani, 13 ani, 9 şi 5 ani, mama susţinând însă că este singurul copil cu probleme de sănătate.

„Toţi ceilalţi copii ai mei sunt sănătoşi, n-am stat cu niciunul dintre ei în spital. Fiecare dintre ei învaţă la şcoală, unul singur este plecat să muncească la o rudă, în Tulcea. La grădiniţă nu a mers niciunul pentru că nu este grădiniţă în satul de unde suntem noi, merg direct la şcoală“, a spus mama copilului, conform sursei citate.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...