Voturile obținute de UDMR la Botoșani ajung la DNA!

"UDMR a luat foarte multe voturi in judete in care nu sunt etnici maghiari. Toata lumea se intreaba: cine i-a ajutat? Competitorii electorali direct implicati in aceste alegeri dau vina de la unii la altii".

Voturile obținute de UDMR la Botoșani ajung la DNA!

 George Simion  

George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare, s-a prezentat, joi, la sediul DNA, pentru a depune doua plangeri penale in care reclama coruperea alegatorilor de catre UDMR si vicierea rezultatelor.

Intrebat de jurnalisti pe cine vizeaza plangerea, Simion a raspuns: "In primul rand, vizeaza aceasta uniune civica numita UDMR, care nici macar partid politic nu este, si care a luat foarte multe voturi in judete in care nu sunt etnici maghiari. Toata lumea se intreaba: cine i-a ajutat? Competitorii electorali direct implicati in aceste alegeri dau vina de la unii la altii".

El a precizat ca UDMR s-ar fi folosit de membri din sectiile de votare. "Au conditionat prezenta unor membri din sectia de votare care au fost platiti pentru asta de obtinerea de voturi (...) . Aici este vorba de bani publici folositi pentru a obtine voturi. Avem marturii din sapte judete, unde oamenii au fost contactati si pentru a asigura membri in sectiile de votare la schimb cu voturi. De la judet la judet, UDMR a cedat aceste locuri in sectiile de votare catre oameni care si-au pus pe urma stampila impreuna cu toata familia sau cu cunoscuti pe UDMR. E o schema cat se poate de clara", acuza George Simion, potrivit ziare.com.

Conform site-ului BEC, la nivel naţional, UDMR a trecut pragul electoral şi a obţinut peste 473.000 de voturi, din care câteva zeci de mii au fost înregistrate în judeţe din Moldova şi Muntenia, care nu fac parte din bazinul electoral tradiţional al UDMR, şi în care, la ultimul recensământ, din 2011, figurau doar câteva zeci sau sute de etnici maghiari.

În judeţul Iaşi, la 146 de maghiari au fost 2.033 de voturi pro-UDMR, în timp ce la Dâmboviţa, unde erau 156 de maghiari, UDMR a primit 1462 de voturi.

În Botoşani, unde erau înregistraţi 38 de maghiari, au fost 931 de voturi pentru UDMR, iar în Neamţ, la 98 de maghiari declaraţi, au fost 1680 de voturi în favoarea listei UDMR.

UDMR îşi explică numărul mare de voturi pe care l-a obţinut în judeţele fără populaţie maghiară, ca Botoșani, Vaslui sau Teleorman, prin faptul că "şi românii votează UDMR", dar spune că ar putea reflecta şi un protest general faţă de partidele româneşti. 

Citeste si Ce spune UDMR despre numărul mare de voturi în județele Moldovei: "Este greşit să corelăm voturile cu ponderea etnică!"

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mesaj devastator pentru politicieni de la copilul unor români care muncesc în Italia: ”I-au înstrăinat pe părinții mei!” / ”Noi o să fim puterea țării!”

astăzi, 11:25
18

La doar 15 ani, Denis, un adolescent de origine română născut și crescut în Italia, a devenit subiectul unei dezbateri intense după ce a postat pe rețelele de socializare un mesaj pat...

S-au oprit sau nu căutările lui Ayan pe timpul nopții? Mărturisirea unui localnic: ”Aici pot confirma!” (Foto)

astăzi, 10:34
805

Din fericire, copilul a fost găsit luni de către polițiști. Micuțul era nevătămat, fiind predat imediat medicilor pentru a fi evaluat medical.Dispărut de duminică, în jurul orei 15....

Percheziții, în această dimineață, la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani! (Foto)

astăzi, 10:10
1091

Anchetatorii DGA au descins în această dimineață la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, fiind vizate persoane din conducerea unității medicale.Pentru moment, a fost sig...