VIDEO: Europarlamentarul Ramona Strugariu a venit la Botoșani cu mesaje de mobilizare la vot și la accesarea fondurilor europene

VIDEO: Europarlamentarul Ramona Strugariu a venit la Botoșani cu mesaje de mobilizare la vot și la accesarea fondurilor europene

Europarlamentarul USR PLUS Ramona Strugariu s-a aflat, vineri, la Botoșani, într-o vizită electorală. Începând cu ora 15:00, ea a susținut o conferință de presă în Parcul „Mihai Eminescu”, alături de liderii celor două partide fuzionate în Alianță, respectiv candidații la Consiliul Județean și Primăria municipiului-reședință de județ, aceștia transmițând mesaje de mobilizare la vot și de subliniere a importanței atragerii fondurilor europene.

Ramona Strugariu a menționat că actuala componență a Parlamentului European are „un aer proaspăt”, predominând „oameni noi, care nu au mai avut un mandat” anterior, arătând că asemenea schimbare și-o dorește inclusiv la alegerile din 27 septembrie și la cele din decembrie. Oficialul a ținut să sublinieze importanța exercitării dreptului la vot, afirmând că localele sunt cea mai bună oglindă a unei comunități.

„Sunt aici datorită oamenilor care au acordat încrederea la alegerile europarlamentare și care au ieșit la vot. Și asta e esențial, s-a văzut și la componența actualului Parlament European, apropo de mobilizare și de implicarea tinerilor în politică. Parlamentul European are în acest moment peste 60% o componență nouă, oameni care nu au mai fost înainte și nu au mai avut un mandat, deci e un aer proaspăt și acolo. Ce pot să sper este că această încredere se va multiplica și pentru alegerile locale, și pentru parlamentare. În ceea ce privește evoluția unei țări, oamenii ei suntcei care decid. Și decid cu votul, primordial, pentru că e cel mai puternic instrument democratic pe care îl au la îndemână. Cine spune că alegerile locale nu sunt importante, greșește fundamental. Sunt extrem de importante, pentru că reflectă buna guvernare locală și viața comunității mai tare decât orice altă oglindă”, a explicat Strugariu.

Un astfel de mesaj a fost susținut și de către Andrei Drancă, președintele USR Botoșani și candidatul Alianței pentru șefia Consiliului Județean. El a amintit și despre necesitatea atragerii fondurilor europene pentru dezvoltarea locală.

Sper ca și în consiliile noastre, și locale, și județene, să ajungem la un procent de 60% oameni noi, ca în Parlamentul European. Sper ca lumea, de această data, să analizeze candidații, să analizeze ofertele și să vadă cine face promisiuni doar de dragul campaniei electorale și cine vine cu obiective clare. Una dintre prioritățile noastre este tocmai o caravană de informare despre fonduri europene și vrem chiar în Consiliul Județean o echipă de specialiști care să ofere asistență în acest sens tuturor primăriilor din județ. Fondurile europene sunt viitorul și cu asta trebuie să votăm”, a spus Drancă.

În completare, colegul său Marcel Gheorghiță, candidatul Alianței la Primăria municipiului Botoșani, a declarat că accesarea fondurilor europene este singura cale viabilă pentru realizarea proiectelor majore, în cazul administrației orașului, care dispune de un buget nu tocmai permisiv în acest sens, în vizunea lui.

El a mai afirmat că Alianța USR PLUS va fi o surpriză la nivel național, îndemnând botoșănenii să iasă la vot în vederea alinierii județului la această idee.

Știm foarte bine, bugetul Primăriei municipiului Botoșani nu își permite să susțină niște investiții majore, singura cale este accesarea fondurilor europene. Avem echipă tânără, avem susținere la Bruxelles. Aș ruga toți alegătorii să se gândească foarte bine. Acum se încheie campania și s-ar putea ca patru ani de zile să rămână doar cu promisiunile. Haideți să ne uităm în urmă cu mânie și în viitor cu speranță. Le doresc tuturor să se gândească de două ori înainte să pună ștampila pe buletinul de vot și să voteze cu inima, gândidu-se la viitorul comunității. Suntem siguri că vom fi surpriza alegerilor de anul acesta la nivel national. Să nu lăsăm Botoșaniul iar la coadă”, a afirmat Marcel Gheorghiță.

Magda Oleniuc, liderul organizației județene a PLUS, candidat la Consiliul Local al municipiului Botoșani, a reiterat că oamenii politici nu ar trebui să se hazardeze în promisiuni nerealiste, în campanie.

Sloganul campaniei a fost „Oameni noi în politică”, iar eu sunt unul dintre ei, care își dorește o schimbare în Botoșani, după 30 de ani de stagnare. Am bătut pas la pas Botoșaniul pentru a vedea care sunt acele lucruri pe care putem să le schimbăm, pentru că nu putem face promisiuni doar de dragul electoratului. Chiar trebuie să ne implicăm în proiectele pe care le putem realiza”, a precizat Oleniuc.

Pe aceeași linie, europarlamentarul venit să susțină echipa Alianței din Botoșani, a explicat că absenteismul la vot este cauzat inclusiv de modalitatea de a face administrație publică a celor învestiți în funcții de-a lungul timpului.

„Nu putem spune că o alianță care abia face primii pași pentru a deveni un partid unic, va inunda țara cu primari și consilieri. Trebuie să ne uităm realist și să dăm tot ce putem în campanii reale, nu fabricate. Să batem țara la pas după campanie, după alegeri. (...) Cel mai important partener pe care îl are o echipă, într-o primărie, este omul. Iar absenteismul pe care îl acuzăm permanent, este și rezultatul felului în care administrația publică s-a dus către cetățean”, a concluzionat europarlamentarul Ramona Strugariu.





 

 

Spune-ne opinia ta