Vă mai aduceți aminte de senatorul PSD de Botoșani, Octav Cozmâncă? Fiul său a fost numit vicepreședinte al Consiliului Fiscal!

Vă mai aduceți aminte de senatorul PSD de Botoșani, Octav Cozmâncă? Fiul său a fost numit vicepreședinte al Consiliului Fiscal!

Consiliul Fiscal a anunțat, miercuri, că Daniel Dăianu, fost membru neexecutiv al Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR), a fost ales în funcția de președinte, iar vicepreședinte a fost numit Bogdan-Octavian Cozmâncă, nominalizat de BNR.

Bogdan-Octavian Cozmâncă este nimeni altul decât fiul fostului senator de PSD de Botoșani, Octav Cozmâncă - un apropiat al fostului președinte al României, Ion Iliescu, autorul loviturii de stat din decembrie 1989. Fost președinte executiv al PSD în perioada 2003-2005, Octav Cozmâncă a fost senator de Botoșani și ministrul Administrației Publice din România, între 2000 și 2003. Octav Cozmâncă s-a născut la 22 septembrie 1947, în satul Talpa, comuna Mihăileni, Botoșani, și a deținut nu mai puțin de trei mandate în Parlamentul României, ca senator, în legislaturile 1996-2000, 2000-2004 și 2004-2008.,

Ședința Consiliului Fiscal a avut loc luni, iar cei doi au fost aleși prin vot secret.

În data de 16.07.2019 a avut loc ședința Consiliului Fiscal în cadrul căreia au fost aleși președintele și vicepreședintele instituției. În urma votului secret al membrilor exprimat în baza art. 56 din Legea responsabilității fiscal-bugetare nr. 69/2010 a fost ales drept Președinte al Consiliului Fiscal dl. Acad. Daniel Dăianu, iar pentru funcția de vicepreședinte a fost ales dl. Bogdan-Octavian Cozmâncă”, se arata în comunicat.

Plenul Parlamentului i-a validat pe cei cinci noi membri ai Consiliului Fiscal, respectiv Daniel Dăianu, Bogdan-Octavian Cozmâncă, George Georgescu, Georgiana Camelia Crețan și Sebastian Bogdan Căpraru la începutul lunii iulie.

Despre actualii membri aleși, Aktual24.ro amintește astăzi și că Daniel Dăianu a fost ofițer de Securitate. El a lucrat timp de aproape trei ani ca analist la Departamentul de Informații Externe al Securității din perioada comunistă și a recunoscut imediat după Revoluția din 1989 că a lucrat pentru Securitate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
1

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
102

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
324

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....