Un politician PNL din Botoșani se poate întoarce în Parlamentul European, dacă norocul îi surâde

Un politician PNL din Botoșani se poate întoarce în Parlamentul European, dacă norocul îi surâde

Liberalul Mihai Țurcanu ar putea obține un nou mandat de europarlamentar prin redistribuire, dacă doi dintre actualii membri ai Parlamentului European renunță la funcții, precum se alimentează în spațiul public.

O asfel de informație este susținută și de către Florin Țurcanu, liderul delegat al ALDE, care a precizat că personal cunoaște persoane care vor să elibere birourile de europarlamentari.

„Se vor retrage o parte dintre colegii care sunt acum la Bruxelles, pentru alegerile locale. Cunosc eu două, trei persoane care vor candida la alegerile locale din partea PNL”, a spus Țurcanu.

Lista PNL pentru europarlamentare este următoarea:

1. Rareş Bogdan

2. Mircea Hava

3. Siegfried Mureşan

4. Vasile Blaga

5. Adina Vălean

6. Daniel Buda

7. Dan Motreanu

8. Gheorghe Falcă

9. Cristian Buşoi

10. Marian Jean Marinescu

11. Vlad Nistor

12. Mihai Ţurcanu

13. Violeta Alexandru

14. Cecilia Popescu

15. Ana-Maria Dimitriu

Potrivit celor declarate de către liderul ALDE Botoșani, este luată în calcul o candidatură pentru parlamentare a Roxanei Țurcanu, președintele oficial al organizației, însă nu și pentru acesta, care așteaptă verdictele instanțelor în dosarele deschise de DNA pe numele său.

„Eu nu voi fi pe nicio listă, indiferent de situația pe care o am și cum se va încheia ea. Va fi în favoare sau în defavoare, eu nu mă duc pe nicio listă. Am spus colegilor când am venit în partid, vin să sprijin echipa și nu îmi doresc o candidatură la acest moment. Pentru ea nu se ia în calcul o candidatură la locale, dar se ia în calcul și este analizată o candidatură la parlamentare”, a declarat Florin Țurcanu, coordonator ALDE Botoșani.

Mihai Țurcanu a profesat, la fel ca fratele său, Florin, drept medic veterinar la un abator. De acolo, traseul l-a fixat în mai multe ipostaze: director al Protecției Consumatorului Botoșani (2007-2008), inspector zonal, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani (2011-2012), președinte al Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), între 2012-2013, consilier al fostului prim-ministru Victor Ponta, vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (2013-2014), consilier al eurodeputatului Eduard Hellving (2014-2015), apoi eurodeputat din 2015.

 

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Document: Un bărbat stabilit în Botoșani înaintează prim-ministrului problema de infrastructură rutieră din localitatea de reședință. „Doresc să contribui la o viață socială demnă de anul 2020”

Sâmbătă, 25 Ianuarie 2020
1727

Un bărbat stabilit în localitatea Codreni, din comuna Mileanca, înaintează, în numele tuturor cetățenilor din unitatea teritorial-administrativă în care locuiește, un mem...

Fostul șef al IPJ Cristian Cucoreanu, după ce a fost găsit nevinovat în dosarul deschis de DNA: „Turnătorii care au pus piste false, să răspundă!”

Vineri, 24 Ianuarie 2020
1612

Un fost șef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Botoşani, Cristian Cucoreanu, a fost achitat de către judecători într-un dosar deschis de Direcția Națională Anticorupție &ndas...

Primarul comunei Românești și-a motivat migrarea spre ALDE: voia cinci kilometri de asfalt și o sală de sport, dar PSD l-a ignorat

Joi, 23 Ianuarie 2020
765

Primarul comunei Româneşti, din judeţul Botoşani, Dumitru Buzoianu, și-a motivat public, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată joi, de ce a părăsit PSD și a aderat la ...