Un politician PNL din Botoșani se poate întoarce în Parlamentul European, dacă norocul îi surâde

Un politician PNL din Botoșani se poate întoarce în Parlamentul European, dacă norocul îi surâde

Liberalul Mihai Țurcanu ar putea obține un nou mandat de europarlamentar prin redistribuire, dacă doi dintre actualii membri ai Parlamentului European renunță la funcții, precum se alimentează în spațiul public.

O asfel de informație este susținută și de către Florin Țurcanu, liderul delegat al ALDE, care a precizat că personal cunoaște persoane care vor să elibere birourile de europarlamentari.

„Se vor retrage o parte dintre colegii care sunt acum la Bruxelles, pentru alegerile locale. Cunosc eu două, trei persoane care vor candida la alegerile locale din partea PNL”, a spus Țurcanu.

Lista PNL pentru europarlamentare este următoarea:

1. Rareş Bogdan

2. Mircea Hava

3. Siegfried Mureşan

4. Vasile Blaga

5. Adina Vălean

6. Daniel Buda

7. Dan Motreanu

8. Gheorghe Falcă

9. Cristian Buşoi

10. Marian Jean Marinescu

11. Vlad Nistor

12. Mihai Ţurcanu

13. Violeta Alexandru

14. Cecilia Popescu

15. Ana-Maria Dimitriu

Potrivit celor declarate de către liderul ALDE Botoșani, este luată în calcul o candidatură pentru parlamentare a Roxanei Țurcanu, președintele oficial al organizației, însă nu și pentru acesta, care așteaptă verdictele instanțelor în dosarele deschise de DNA pe numele său.

„Eu nu voi fi pe nicio listă, indiferent de situația pe care o am și cum se va încheia ea. Va fi în favoare sau în defavoare, eu nu mă duc pe nicio listă. Am spus colegilor când am venit în partid, vin să sprijin echipa și nu îmi doresc o candidatură la acest moment. Pentru ea nu se ia în calcul o candidatură la locale, dar se ia în calcul și este analizată o candidatură la parlamentare”, a declarat Florin Țurcanu, coordonator ALDE Botoșani.

Mihai Țurcanu a profesat, la fel ca fratele său, Florin, drept medic veterinar la un abator. De acolo, traseul l-a fixat în mai multe ipostaze: director al Protecției Consumatorului Botoșani (2007-2008), inspector zonal, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani (2011-2012), președinte al Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), între 2012-2013, consilier al fostului prim-ministru Victor Ponta, vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (2013-2014), consilier al eurodeputatului Eduard Hellving (2014-2015), apoi eurodeputat din 2015.