Un politician PNL din Botoșani se poate întoarce în Parlamentul European, dacă norocul îi surâde

Un politician PNL din Botoșani se poate întoarce în Parlamentul European, dacă norocul îi surâde

Liberalul Mihai Țurcanu ar putea obține un nou mandat de europarlamentar prin redistribuire, dacă doi dintre actualii membri ai Parlamentului European renunță la funcții, precum se alimentează în spațiul public.

O asfel de informație este susținută și de către Florin Țurcanu, liderul delegat al ALDE, care a precizat că personal cunoaște persoane care vor să elibere birourile de europarlamentari.

„Se vor retrage o parte dintre colegii care sunt acum la Bruxelles, pentru alegerile locale. Cunosc eu două, trei persoane care vor candida la alegerile locale din partea PNL”, a spus Țurcanu.

Lista PNL pentru europarlamentare este următoarea:

1. Rareş Bogdan

2. Mircea Hava

3. Siegfried Mureşan

4. Vasile Blaga

5. Adina Vălean

6. Daniel Buda

7. Dan Motreanu

8. Gheorghe Falcă

9. Cristian Buşoi

10. Marian Jean Marinescu

11. Vlad Nistor

12. Mihai Ţurcanu

13. Violeta Alexandru

14. Cecilia Popescu

15. Ana-Maria Dimitriu

Potrivit celor declarate de către liderul ALDE Botoșani, este luată în calcul o candidatură pentru parlamentare a Roxanei Țurcanu, președintele oficial al organizației, însă nu și pentru acesta, care așteaptă verdictele instanțelor în dosarele deschise de DNA pe numele său.

„Eu nu voi fi pe nicio listă, indiferent de situația pe care o am și cum se va încheia ea. Va fi în favoare sau în defavoare, eu nu mă duc pe nicio listă. Am spus colegilor când am venit în partid, vin să sprijin echipa și nu îmi doresc o candidatură la acest moment. Pentru ea nu se ia în calcul o candidatură la locale, dar se ia în calcul și este analizată o candidatură la parlamentare”, a declarat Florin Țurcanu, coordonator ALDE Botoșani.

Mihai Țurcanu a profesat, la fel ca fratele său, Florin, drept medic veterinar la un abator. De acolo, traseul l-a fixat în mai multe ipostaze: director al Protecției Consumatorului Botoșani (2007-2008), inspector zonal, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani (2011-2012), președinte al Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), între 2012-2013, consilier al fostului prim-ministru Victor Ponta, vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (2013-2014), consilier al eurodeputatului Eduard Hellving (2014-2015), apoi eurodeputat din 2015.

 

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Marian, băiatul de 16 ani înghițit de apele unui iaz din județ, comemorat de prieteni. Drama pe care o trăia cel care „ajuta pe toată lumea”

Sâmbătă, 1 August 2020
4462

Un gest de recunoștință pentru cel care le-a fost prieten, până ca viața să i se curme de timpuriu, a fost făcut de către mai mulți tineri din comuna Mihălășeni, din județul Botoșa...

Sentință revoltătoare în cazul celui mai cumplit accident din istoria Serviciului de Ambulanță din Botoșani

Joi, 30 Iulie 2020
4089

Judecătoria de pe lângă Tribunalul din Botoșani a soluționat cazul ambulanțierului a cărui viață a fost curmată într-un accident rutier, în timp ce se afla în misiune,...

Șofer din județ împușcat de polițiști, după ce a încercat să acroșeze un agent. IPJ a demarat o anchetă privind acțiunea echipajului

Marţi, 28 Iulie 2020
3034

Un tânăr de 24 de ani, din localitatea Roma, din județul Botoșani, a fost împușcat de către polițiști, după o urmărire în trafic și încercarea acestuia de a acroșa cu mașina un poliți...