ALDE a desemnat lista de candidați pentru Consiliul Local Botoșani. Cireașa de pe tort, un fotbalist

ALDE a desemnat lista de candidați pentru Consiliul Local Botoșani. Cireașa de pe tort, un fotbalist

Organizația județeană a ALDE a prezentat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, lista candidaților pentru Consiliul Local al municipiului Botoșani.

Astfel, alături de Lucian Borfotină, cel care a intrat în cursa pentru Primărie din partea filialei locale a partidului, pe care o conduce, vor veni un medic care activează la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, doi economiști deținând mici întreprinderi, precum și un fost căpitan al FC Botoșani.

”În calitate de coordonator al ALDE – organizația municipală din Botoșani, am convins foarte multe personalități să se alăture. Doamna Mihaela Bâlbă, economist și femeie de afaceri, Alin Atudoroaie, medic UPU, Costel Maxim, economist de profesie și coordonatorul meu personal al campaniei electorale, și Florin Acsinte, fostul căpitan al FC Botoșani, cu care sunt prieten de foarte mulți ani. Ei vor deschide lista la Consiliul Local pentru cele șase locuri eligibile”

, a declarat Lucian Borfotină, actual primar al comunei Cristești.

Cea mai neobișnuită prezență în echipă este cea a fostului căpitan de fotbal Acsinte, care a jucat inclusiv pentru Dinamo. Cu experiență în teren și spre deloc în alte domenii profesionale, acesta a subliniat că a avut, de-a lungul timpului, propuneri de aderare din partea mai multor partide.

”Sunt pentru prima dată în politică. Am mai avut discuții cu alte partide, dar dumnealui [n.r.: Lucian Borfotină] m-a convins”

, a precizat fotbalistul-politician.

De asemenea, Lucian Borfotină a ținut să explice că municipiul Botoșani va fi edilitat, dacă va fi ales primar, în stilul în care a gestionat Emil Boc problemele administrative ale Clujului, pornind de la lista de cereri ale cetățenilor, în funcție de care să împartă bugetul, așa cum procedează în cazul comunei Cristești.