Se întrunește noul Parlament. Leon Dănăilă conduce ședința în Senat!

Județul Botoșani are nouă parlamentari în noul Legislativ (trei senatori și șase deputați), însă în Parlamentul României mai sunt doi parlamentari cu origini botoșănene.

Se întrunește noul Parlament. Leon Dănăilă conduce ședința în Senat!

Senatul şi Camera Deputaţilor se întrunesc marţi la ora 12.00 în primele şedinţe de după alegerile din 11 decembrie, iar lucrările vor fi conduse de decanii de vârstă ai celor două Camere: senatorul Leon Dănăilă (PNL), în vârstă de 83 de ani şi deputatul Miron Ignat (minorităţi), în vârstă de 75 de ani.

În prima şedinţă, atât Senatul, cât şi Camera Deputaţilor vor stabili Comisia de validare a mandatelor noilor aleşi. Comisia de validare a Camerei Deputaţilor va fi compusă din 30 de membri, iar cea a Senatului din 15. Fiecare dintre cele două comisii va respecta coloratura politică rezultată din alegeri.

După ce comisiile alese în şedinţele celor două camere vor valida mandatele, vor elabora fiecare câte un raport în care nominalizează senatorii şi deputaţii pentru care se propune validarea sau invalidarea mandatelor. După ce rapoartele vor fi aprobate, prin vot, de către comisii, ele vor fi supuse votului plenului fiecărei camere. Camera Deputaţilor a stabilit deja votul pentru raportul comisiei de validare miercuri la ora 9.00, arata Realitatea.net.

După ce noii senatori şi deputaţi vor depune jurământul, cel mai probabil miercuri, vor fi alese conducerile celor două camere: preşedintele Senatului, preşedintele Camerei Deputaţilor, Birourile Permanente şi se vor constitui comisiile parlamentare.


Cine reprezintă județul Botoșani!

Senatorii care vor reprezenta județul Botoșani sunt Doina Federovici (PSD), Lucian Trufin (PSD), Costel Şoptică (PNL).

Deputaţii de Botoșani: Cristian Vasile Achiţei (PNL), Tamara Dorin Ciofu (PSD), Mihaela Huncă (PSD), Marius Constantin Budăi (PSD), Răzvan Ilie Rotaru (PSD) şi Costel Lupaşcu (PSD).

De asemenea, alți doi botoșăneni au obținut mandate de senator. La Iași, pe listele USR a reușit un mandat de senator scriitorul Dan Lungu, în timp ce la București medicul Leon Dănăilă a devenit senator pe listele PNL.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Necazul unei botoșănence: ”De câteva luni, fiica mea în vârstă de 4 ani pare să aibă probleme…” / Ce spun medicii!

astăzi, 11:09
62

De la o vreme, bunica a observat că fetița începe să aibă probleme atunci când ”se joacă mai mult pe telefon și îi obosește privirea”. I-a transmis mamei îng...

Botoșănean dat în urmărire națională după ce a încălcat controlul judiciar! (Foto)

astăzi, 10:34
64

Născut în localitatea Todireni, județul Botoșani, bărbatul în vârstă de 62 de ani este dat în urmărire națională.În prezent, Mihai Bălan domiciliază î...

Conferințele Institutului ”A. D. Xenopol” revin la Botoșani!

astăzi, 10:06
54

Cu prilejul unui inedit demers inițiat în 2023, seria de evenimente „De la istoria universală la istoria locală. Conferințele Institutului «A.D. Xenopol» la Botoșani&rdquo...