Roxana Țurcanu, lidera ALDE Botoșani: „Copiii României nu sărăcesc țara dacă primesc alocațiile dublate!”

Roxana Țurcanu, lidera ALDE Botoșani: „Copiii României nu sărăcesc țara dacă primesc alocațiile dublate!”

Comunicat de presă:

​ALDE Botoșani, prin președintele organizației județene, Roxana Florentina Țurcanu, a susținut de la bun început legea privind dublarea alocațiilor copiilor, ce trebuia pusă în aplicare de Guvernul României de  astăzi, 1 august 2020.

Mărirea alocațiilor urma să se aplice astfel: de la 150 lei la 300 lei, pentru copiii de la 2 la 18 ani, și de la 300 la 600 lei pentru cei până la vârsta de 2 ani și pentru copiii încadrați într-un grad de handicap.

Dar, din păcate, prioritățile Guvernului sunt altele în afară de cele de dublarea alocațiilor copiilor, întrucât se motivează că nu sunt bani din cauza cheltuielilor privind Coronavirusul și va fi doar o mărire de 15-20%  în toamnă, iar următoarele creșteri până la dublarea alocației din prezent vor fi făcute etapizat până la data de 1 iulie 2022.

Inadmisibil! Cât pot fi de ignoranți guvernanții acestei țări, când este o lege  adoptată ce prevede dublarea alocațiilor copiilor și ei refuză să o pună în aplicare,  amânând-o  până în iulie 2022, dând acum copiilor României doar ce li se scurge printre degete.

În numele tuturor botoșănenilor care au copii sau urmează să fie binecuvântați cu un copil, solicităm public partidului de guvernământ și reprezentanților Guvernului în teritoriu, să facă un efort de unitate, de solidaritate, de responsabilitate, să convingă Guvernul să aplice legea, așa cum este aprobată și trebuia să intre de astăzi în vigoare.

„Am explicat de atâtea ori și ne repetăm încă o dată până vor înțelege și cei ce conduc această țară. Chiar dacă s-ar aplica această lege pentru dublarea alocațiilor, suma este oricum mică comparativ cu nevoile lunare ale unui copil, care merge la creșă, la grădiniță sau la școală. Dar un mic efort, un gest de apreciere față de familiile care au copii, ar putea să facă și cei conduc această țară și să aplice de îndată legea. Au fost bani tot timpul pentru toate chestiunile pe care le-au dorit să le facă domnii din Guvern iar noi suntem convinși că sunt bani pentru mărirea alocațiilor, fără nici cea mai mică problemă. Copiii României nu sărăcesc țara dacă primesc alocațiile dublate!”, a declarat Roxana Florentina Țurcanu, președintele ALDE Botoșani.

Considerăm că nu intră România în colaps, nu intră bugetul țării în deficit bugetar care să nu fie acceptat dacă se măresc aceste alocații, din contră, se relaxează un pic presiunea care este pe populația care are în creștere și spre educare copii și credem că și cei mici pot beneficia de un ajutor din partea statului pentru a avea măcar o parte din nevoile lunare. Din păcate, nu toți copiii din România au parte de cele necesare așa cum ar fi trebuit să fie într-o țară civilizată.    

E adevărat că dacă s-ar pune în aplicare acestă lege, nici acești bani nu ar ajunge pentru cele necesare unui copil, într-o lună de zile, dar cu siguranță este un suport financiar consistent pentru acele familii care  nu reușesc să se întrețină cu actualele venituri de la lună la lună. Guvernul Orban trebuie să aplice, de îndată legea privind mărirea alocațiilor, să facă așa cum a promis atunci când a preluat guvernarea, să crească alocația dacă într-adevăr respectă cetățenii și copiii acestei țări, întrucât până la urmă viitorul nostru sunt copiii.

(Comunicat emis de către președintele ALDE Botoșani, Roxana Florentina Țurcanu)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
330

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5552

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
225

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...