Răzvan Rotaru: România a atins cel mai mare număr de salariați din ultimii 20 de ani

Răzvan Rotaru: România a atins cel mai mare număr de salariați din ultimii 20 de ani

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat astăzi că România a atins cel mai mare număr de salariați din ultimii 20 de ani: 4,84 milioane de persoane.

„S-a recuperat și s-a depășit numărul de job-uri care exista în 2008, înainte de venirea crizei economice. În același timp, rata șomajului a ajuns la un minim înregistrat în țara noastră de doar 5,3%, fiind cel mai mic nivel din ultimii 8 ani. Astfel, în primele 5 luni ale anului s-a creat 113.000 noi locuri de muncă, adică o medie de peste 20.000 locuri de muncă pe lună. Creșterea numărului de joburi create reprezintă cel mai important indicator privind creșterea sănătoasă a economiei”, a declarat Răzvan Rotaru.

Directorii de companii afirmă însă că este foarte dificil să mai găsești angajați. Drept urmare, vor crește salariile și în mediul privat. Orice companie serioasă va recurge la majorări pentru a-și păstra angajații bine pregătiți. Aceste majorări vor determina mai mulți români apți de muncă să intre pe piața muncii și să nu se mai mulțumească doar cu mici lucrări particulare, care nu le oferă venituri constante și nici asigurări sociale.

„Românii încep deci să fie plătiți pe măsura muncii prestate, ceea ce va reduce decalajul dintre salariile românilor și salariile din Uniunea Europeană. Acesta este unul din obiective majore ale programului de guvernare asumat de PSD. Abia de acum încep să se vadă rezultatele efective programelor implementate de PSD, pe care cetățenii încep să le simtă în viața de zi cu zi.”, a arătat deputatul PSD.

Ultimile statistici, din luna august a acestui an înregistrate de Ministerul Muncii arată că la data de 14.08.2017, numărul de contracte individuale de muncă active este cu peste 133.000 mai mare față de valoarea acestui indicator la 01.01.2017. În același timp și numărul de salariați activi este cu peste 124.000 de persoane mai mare la data de 14.08.2017 față de valoarea acestui indicator la 01.01.2017. De asemenea, în această perioadă a crescut cu 19.329 și numărul de angajatori activi față de prima zi din 2017.


Comunicat de presa

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de frontieră botoșăneni curăță Prutul de plasele monofilament interzise de lege!

astăzi, 12:32
44

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni, care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu ...

Pasageri cu comportament suspect, polițiștii au găsit droguri sub preșul din mașină!

astăzi, 12:18
95

Astăzi, 16 aprilie 2024, polițiștii au oprit pentru control, pe strada Spiru Haret din municipiul Dorohoi, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din aceeași localitate.În...

Accident: Pieton cu alcoolemie 1,52 lovit de o mașină, șoferul s-a ales cu dosar penal!

astăzi, 11:30
248

S-a întâmplat în cursul zilei de luni. Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Săvenilor, din municipiul Botoșani, s-a produs un accident rutier soldat cu...