Presedintele Dodon a interzis participarea militarilor moldoveni la un exercitiu in Romania

Presedintele Dodon a interzis participarea militarilor moldoveni la un exercitiu in Romania

 Igor Dodon  

Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a recunoscut marti ca a interzis unui grup de militari moldoveni sa participe la o serie de exercitii desfasurate in Romania.

Dodon a refuzat sa semneze decretul privind detasarea contigentului militar in Romania, scrie Deschide.md.

Informatia a fost confirmata chiar de catre presedintele moldovean in timpul unei conferinte de presa care a avut loc la Bruxelles, dupa intrevederea cu adjunctul secretarului general al NATO, Rose Gottemoeller.

"Trebuie sa ne clarificam, sa numim un ministru profesionist si apoi sa vedem cum procedam. Astfel de solicitare este pe masa presedintelui. Am cerut argumente suplimentare. La intoarcere, maine dimineata, vedem care sunt argumentele de participare la o misiune in Romania. Nu am semnat. Ne vom clarifica, semnam sau nu. Sa vedem pentru ce sa mearga acolo", a declarat Dodon.

Militarii moldoveni participa in mod regulat la asemenea exercitii in Romania si Ucraina.

Ministerul Apararii din Republica Moldova nu are in acest moment o conducere, dupa demiterea prin decret prezidential a lui Anatol Salaru.

Marti au sosit in Romania primii din cei 500 de militari americani care vor stationa la Baza Aeriana "Mihail Kogalniceanu" timp de noua luni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...