Politicieni PSD, despre „agresivitatea” lui Țurcanu: „Salariații [DSPSA] se tem de sabie”, „Are Centura neagră 3DAN”

Politicieni PSD, despre „agresivitatea” lui Țurcanu: „Salariații [DSPSA] se tem de sabie”, „Are Centura neagră 3DAN”

Unul dintre subiectele principale pe care viceprimarul Cosmin Andrei și deputatul Costel Lupașcu le-au abordat în cadrul conferinței de vineri, este plângerea penală depusă împotriva lui Eugen Țurcanu, șeful Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement. Politicienii se tem de eventualele repercusiuni pe care le-ar putea genera „agresivitatea” și aptitudinile directorului.

Acuzat că a ștrangulat și a lovit cu capul de perete un medic veterinar al DSPSA, Eugen Țurcanu a fost mustrat de către Cosmin Andrei în timpul ședinței extraordinare de miercuri, ca joi să îi fie cerută demisia/demiterea de către Lupașcu.

Vineri, declarațiile celor doi s-au completat, în același ton penibil, astfel:

Cosmin Andrei: Este un luptător profesionist. Am găsit un articol în mass-media locală care spune așa: consilierul local Eugen Țurcanu a primit acceptul să învețe sabia tăietoare. Are centura neagră 3 DAN. Este membru în Consiliul de Administrație la școli, coordonează activitatea a două unități de învățământ, este luptător profesionist, antrenat în acest sens, care, iată, din punctul meu de vedere, are o agresiune confirmată cu documente. 

Costel Lupașcu: Poate că de aceea nici nu îl demite, poate îl are ca bodyguard. Salariații din instituție sunt efectiv terorizați de acest director.

Cosmin Andrei: Face parte dintr-un club sportiv, în care sunt oameni de bună credință. Sunt afiliați Federației Române de Karate. Cred că aruncă o lumină proastă și acestei organizații, unde sunt pregătiți copiii pentru a fi inițiați în artele marțiale. Acest coleg este luptător profesionist, am înțeles că este singurul din Botoșani care dreptul să poarte sabie, din punct de vedere legal, al calificării profesionale. Am avut și eu o serie de incidente, nu de agresiune, dar nu intru acum în detalii.

Costel Lupașcu: Nu e o atitudine de conducător. Salariaților le e frică și de sabie, și de orice altă repercusiune fizică și verbală.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Doctorul Vania Atudorei oferă un stagiu de practică în Canada pentru doi studenți din Botoșani, orașul său natal

Sâmbătă, 17 August 2019
477

Doi studenți din Botoșani vor beneficia de un stagiu de practică în Canada, oferit de către profesorul și microbiologul Vania Atudorei. Internshipment-ul este asigurat prin intermediul Asociaț...

Margareta Nistor: „Visul meu e să merg cu tramvaiul din Botoșani”

Vineri, 16 August 2019
1529

Irina Margareta Nistor a declarat, în cadrul evenimentului de învestire a lui Vlad Ivanov cu titlul de Cetățen de Onoare al municipiului Botoșani, că visul ei este acela de a călători cu tramv...

Alex Velea, invitatul comunei cu cei mai renumiți harbuji din Moldova

Vineri, 16 August 2019
1961

O comună din județ se pregătește pentru evenimentul local al anului. Cel mai așteptat invitat este chiar Alex Velea.Primăria și Consiliul Local Lunca organizează o nouă ediție de Festiva...