Politicieni PSD, despre „agresivitatea” lui Țurcanu: „Salariații [DSPSA] se tem de sabie”, „Are Centura neagră 3DAN”

Politicieni PSD, despre „agresivitatea” lui Țurcanu: „Salariații [DSPSA] se tem de sabie”, „Are Centura neagră 3DAN”

Unul dintre subiectele principale pe care viceprimarul Cosmin Andrei și deputatul Costel Lupașcu le-au abordat în cadrul conferinței de vineri, este plângerea penală depusă împotriva lui Eugen Țurcanu, șeful Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement. Politicienii se tem de eventualele repercusiuni pe care le-ar putea genera „agresivitatea” și aptitudinile directorului.

Acuzat că a ștrangulat și a lovit cu capul de perete un medic veterinar al DSPSA, Eugen Țurcanu a fost mustrat de către Cosmin Andrei în timpul ședinței extraordinare de miercuri, ca joi să îi fie cerută demisia/demiterea de către Lupașcu.

Vineri, declarațiile celor doi s-au completat, în același ton penibil, astfel:

Cosmin Andrei: Este un luptător profesionist. Am găsit un articol în mass-media locală care spune așa: consilierul local Eugen Țurcanu a primit acceptul să învețe sabia tăietoare. Are centura neagră 3 DAN. Este membru în Consiliul de Administrație la școli, coordonează activitatea a două unități de învățământ, este luptător profesionist, antrenat în acest sens, care, iată, din punctul meu de vedere, are o agresiune confirmată cu documente. 

Costel Lupașcu: Poate că de aceea nici nu îl demite, poate îl are ca bodyguard. Salariații din instituție sunt efectiv terorizați de acest director.

Cosmin Andrei: Face parte dintr-un club sportiv, în care sunt oameni de bună credință. Sunt afiliați Federației Române de Karate. Cred că aruncă o lumină proastă și acestei organizații, unde sunt pregătiți copiii pentru a fi inițiați în artele marțiale. Acest coleg este luptător profesionist, am înțeles că este singurul din Botoșani care dreptul să poarte sabie, din punct de vedere legal, al calificării profesionale. Am avut și eu o serie de incidente, nu de agresiune, dar nu intru acum în detalii.

Costel Lupașcu: Nu e o atitudine de conducător. Salariaților le e frică și de sabie, și de orice altă repercusiune fizică și verbală.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Avocatul Poporului s-a autosesizat cu privire la cazul familiei „Decesului 1027”

Miercuri, 3 Iunie 2020
939

Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul familiei din comuna Vlădeni, din județul Botoșani, respectiv rudele bărbatului înregistrat ca „Decesul 1027” în lista defu...

Tânărul care a provocat tragedia de pe Bulevard, arestat preventiv 30 de zile

Miercuri, 3 Iunie 2020
1166

Instanța de judecată și-a însușit propunerea organelor judiciare din Botoșani și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a tânărului care a provocat cumplitul accident petr...

Scandalagiul care a provocat accidentul cu șase victime de pe Bulevard, a fost ARESTAT

Marţi, 2 Iunie 2020
5148

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore față de tânărul de 28 de ani, luni, a condus un autoturism în stare de ebrietate și a provocat...