Mihaela Huncă: „Am votat în Camera Deputaților pentru dublarea alocației pentru copii. Guvernul nu mai poate amâna hotărârea Parlamentului. Copiii și familiile românilor au nevoie de bani acum, mai mult decât oricând! ”

Mihaela Huncă: „Am votat în Camera Deputaților pentru dublarea alocației pentru copii. Guvernul nu mai poate amâna hotărârea Parlamentului. Copiii și familiile românilor au nevoie de bani acum, mai mult decât oricând! ”

Veste bună pentru copiii și părinții din România! Dublarea alocaţiilor, trebuie să intre în linie dreaptă după ce Parlamentul a respins amânarea introdusă de Guvern.

De dublarea alocaţiei beneficiază copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap. 

„Românii au fost și sunt în continuare greu încercați în această perioadă. De aceea dublarea alocațiilor pentru copii trebuie făcută acum și nu după datele fanteziste propuse de guvernul Orban. Dacă în educație nu s-au investit bani și sistemul este subfinațat, trebuie să ne gândim la copii și să investim în viitorul lor. Prin votul din Camera Deputaților l-am oprit pe Ludovic Orban să sfideze sute de mii de copii români care trăiesc de pe o zi pe alta.  În România aproximativ 21,5% dintre copii au  condiții materiale extrem de precare, acest procent reprezentând cea mai ridicată rată din Uniunea Europeană. Acești copii adorm flămânzi”, a precizat deputatul Mihaela Huncă. 

În mai 2015 parlamentarii PNL au propus dublarea alocațiilor. Președintele Iohannis a promulgat imediat legea și guvernul Victor Ponta a alocat banii necesari, chiar dacă nu erau atunci prevăzuți în buget. 

„Copiii nu trebuie să sufere și să devină victimele politicienilor liberali care nu știu să gestioneze resursele țării. Consider că PNL dă dovadă de ipocrizie, meschinărie și mă bucur că încă o dată am reușit în Parlament să împiedicăm sacrificarea viitorului țării pentru jocuri politice”, a încheiat deputatul botoșănean de la Pro România.

(Comunicat de presă emis de către deputatul Mihaela Huncă, liderul organizației Pro România din Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
11

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...

Anunț important de la Tribunalul Botoșani pentru candidații la CJ!

astăzi, 10:51
48

Tribunalul Botoșani înștiințează candidații care și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, dar și pentru consilieri...

Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Paul Aretzu – Dumitru Augustin Doman

astăzi, 10:36
18

Pentru lecturi și discuții, sunt invitați poeții Paul Aretzu și Dumitru Augustin Doman. Evenimentul va avea loc marți, 23 aprilie 2024, începând cu ora 10.00, la Colegiul Național &...