Liderii de filiale PNL se adună la București. Orban, despre zvonurile că se dorește schimbarea sa din fruntea partidului: "Fake news"

Liderii de filiale PNL se adună la București. Orban, despre zvonurile că se dorește schimbarea sa din fruntea partidului: "Fake news"

​Biroul Politic Național al PNL, din care fac parte cei din conducerea centrală, dar și liderii de filiale județene, se reunește luni în ședință, pe fondul informațiilor potrivit cărora există voci  în partid care vor schimbarea lui Ludovic Orban de la șefia partidului, catalogate de acesta drept "fake news". La ședință va avea loc evaluarea rapoartelor de activitate ale filialelor și se va decide și data convocării Consiliului Național - în a doua jumătate a lunii iulie - la care se vor stabili criteriile pe baza cărora se va întocmi lista de candidați la alegerile europarlamentare. 

Ședința de luni vine în contextul tensiunilor interne apărute pe fondul unor informații potrivit cărora există câțiva ”nemulțumiți” în partid care și-ar dori ca Orban să fie schimbat din funcția de președinte. Potrivit Hotnews, printre aceștia s-ar afla Marian Petrache (vicepreședinte pe regiunea București-Ilfov), Gigel Știrbu (vicepreședinte Oltenia), Iulian Dumitrescu (prim-vicepreședinte, lider PNL Prahova) sau Cristian Bușoi (acesta de altfel a fost contracandidatul lui Orban la Congres), potrivit unor surse politice liberale.

Întrebat vineri despre această ședință și despre faptul că se spune că se va încerca schimbarea sa, Orban a răspuns, vineri: ”Este o glumă, vă veți lămiri de altfel, pentru că de o lună de zile PNL este sub un bombardament informațional care este compus din fake news, stiri false care nu au absolut nici un fel de fundament în realitate care nu se bazează, de fapt, pe demersuri reale. Partidul Național Liberal este unit, Partidul Național Liberal este puternic iar conducerea aleasă la Congres acționează în conformitate cu mandatul care i-a fost încredințat de Congres. Nu mă tem în general de foarte multe, mă tem să nu păcătuiesc. Nu am nici cea mai mică emoție referitor la ședința de luni. Vom avea o ședință de lucru care urmărește câteva obiective: Evaluarea progresului pe rapoartele de activitate trimestriale care sunt în conformitate cu hotărârea Consiliului Național, evaluarea campaniei derulate pentru apărarea Pilonului doi de pensii și de stabilire a pașilor ulteriori pe care îi avem de făcut și mai ales utilizarea celor peste cinci sute de mii de semnături pe care le-am strâns pentru susținerea proiectului nostru în materie de Pilonul doi de pensii. De asemenea, vom face o evaluare a situației politice și vom stabili graficul de activități pe perioada vacanței”.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...