Flutur: „Votul este conjunctural și clar influențat de realitățile naționale. Cu alegeri la timp era altceva”

Flutur: „Votul este conjunctural și clar influențat de realitățile naționale. Cu alegeri la timp era altceva”

Candidatul Partidului Național Liberal (PNL) la Primăria municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a semnalat că scorul obținut în urma alegerilor din 27 septembrie a fost influențat și de realitățile actuale de guvernare, respectiv de pandemie, care au condus la „erodarea capitalului” electoral al liberalilor, potrivit acestuia.

Flutur a declarat, în cadrul conferinței de presă susținute marți în sala de ședințe a Primăriei, că lua în calcul o bătălie foarte strânsă cu principalul său contracandidat, reprezentat de membrul Partidului Social Democrat (PSD) Cosmin Andrei, în condițiile în care se preconiza o prezență la vot relativ slabă.

„Am avut studii sociologice și consultanță care ne-au spus că la 30% prezență, se va juca bara-bara. Am fost întrebat la un moment dat, în această campanie, cum cred că e mai bine: vot dintr-un tur sau vot din două tururi, de altfel o problemă importantă pentru cei care înțeleg. Eu am câștigat și dintr-un tur, și din două tururi”, a precizat acesta.

El a mai arătat că, dacă alegerile erau organizate în luna iunie, așa cum prevedea calendarul electoral în mod firesc, rezulatele ar fi fost „cu totul altceva”. În schimb, mai deplânge Flutur, votanții au asociat nemulțumirile legate de guvernarea PNL cu realitatea locală.

„Votul politic, și la Consiliul Local, și la Primărie, și la Consiliul Județean, era cu totul altfel, dacă aceste alegeri se organizau în iunie. Numărul de voturi este dat de ceea ce se întâmplă într-un proces de guvernare de opt-nouă-zece luni, cât a avut PNL, în condiții de criză și cu Parlament ostil, un Parlament care a spus: această guvernare nu urmărește creșterea pensiilor cu 40%, nu dublează alocații. Orice lună de guvernare, mai ales în atare condiții și cu ceea ce spune Parlamentul, nu poate să ducă decât la erodarea capitalului până la un anumit punct. Votul politic din Consiliul Local este conjunctural și clar influențat de realitățile naționale și nu de cele evidente din municipiu. Cu alegeri la timp era altceva”, a mai declarat candidatul PNL pentru un nou mandat de primar al orașului Botoșani.

Întrebat dacă nu își reproșează nimic în legătură cu implicarea sa în campanie sau cu organizarea la nivel municipal, Flutur a răspuns că: „Eu pot să îmi reproșez foarte multe, dar eu întâi trebuie să clarific ce s-a întâmplat cu votul”.

La ora scrierii prezentei, se așteaptă comunicarea deciziei Biroului Electoral de Circumscripție Județean cu privire la contestațiile depuse de PNL și PSD în legătură cu renumărarea voturilor și reverificarea proceselor verbale din fiecare secție de votare din municipiul Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta