Deputat PSD, Marius Budăi: Botoșănenii care au fost în șomaj tehnic, lăsați fără asigurare medicală de amatorismul Guvernului PNL!

Deputat PSD, Marius Budăi: Botoșănenii care au fost în șomaj tehnic, lăsați fără asigurare medicală de amatorismul Guvernului PNL!

Comunicat:

Toți botoșănenii care s-au aflat în șomaj tehnic pe perioada stării de urgență și a stării de alertă nu mai sunt asigurați medical! Asta din cauza bâlbelor ministerelor Finanțelor, Sănătății și Muncii.

Amatorismul celor trei miniștri din Guvern, căruia i se adaugă cel al prim-ministrului Ludovic Orban, a făcut ca persoanele aflate în șomaj tehnic să nu mai beneficieze de asigurare medicală, desi taxele aferente au fost achitate.

“Nu trece zi să nu constatăm ce dezastre produce guvernarea PNL în societatea românească! Sunt atât de multe și atât de grave că rămâi tablou! Nu s-a gândit niciunul dintre cei trei miniștri ai Finanțelor, Sănătății și Muncii, nu s-a gândit nici premierul Orban că formularele și birocrația ANAF au lăsat oamenii neasigurați, deși s-au plătit taxele și impozitele aferente. Așa ceva este inadmisibil și, dacă ar avea dram de onoare, cei trei, plus premierul, și-ar da, astăzi, demisia”, precizează Marius Budăi, chestor al Camerei Deputaților.

Mai mult decât atât, bâlbâielile Guvernului Orban au făcut ca persoanele infectate cu noul virus Covid 19 să nu mai poată beneficia de concediu medical.

“Cele mai afectate sunt persoanele care au fost în șomaj tehnic, dar au și fost internate, ca urmare a infectării cu noul virus. Aceste persoane pierd de două ori. Este de netolerat că nimeni din Guvern nu a prevăzut această situație, că nu s-a gândit să ia măsuri. Mai mult, nici măcar acum Guvernul nu reușește să vină cu o soluție”, adaugă chestorul Budăi, fost ministru al Muncii și Justiției Sociale.

Potrivit datelor oficiale, 5.185 de botoșăneni s-au aflat în șomaj tehnic în perioada 15-30 aprilie, 10.281 în luna mai, 8.404 în iunie și 761 în 1-8 iulie.

Tot potrivit datelor oficiale, 1.060 botoșăneni au fost infectați, până în prezent, cu noul coronavirus.

(Comunicat de presă emis de către deputat PSD Marius Budăi)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Destinul frânt al unei „pancarte”

astăzi, 10:52
7087

Pandemia de coronavirus a avut și ea efectele ei pozitive. A scos la iveală umanitatea din noi, dorința de a ajuta și de a ne implica mai mult în cazurile sociale prezente frecvent în ...

Peste o treime din Uvertura este închisă de pandemie. Veniturile din chirii au scăzut cu 53%

astăzi, 10:29
222

Uvertura Mall, centru comercial din Botoşani aflat în reorganizare juridică, a încasat în primul semestru din 2020 venituri din chirii cu 53% mai mici faţă de aceeaşi perioadă ...

Incendiul care a cuprins un depozit din Ripiceni, nu a fost lichidat nici după 24 de ore

astăzi, 08:53
347

De mai bine de 24 de ore, pompierii botoșăneni intervin pentru stingerea incendiului care a cuprins un depozit de furaje de pe raza comunei Ripiceni, informează purtătorul de cuvânt al Inspe...