Cum si-a ales Ponta un Mistubishi platit de Sova, masina care a ajuns apoi la Andrei Dolineaschi!

Cum si-a ales Ponta un Mistubishi platit de Sova, masina care a ajuns apoi la Andrei Dolineaschi!

Instanta suprema l-a audiat, vineri, pe Marius Constantinescu, in prezent pilot la Blue Air, care a relatat, ca, in 2009, cand lucra la Mistubishi Motors, a intermediat livrarea unui autoturism catre Victor Ponta.

Martor in procesul "Turceni-Rovinari", Consantinescu a declarat in fata instantei ca fostul premier Victor Ponta a ales culoarea masinii pe care a platit-o firma lui Dan Sova si a cerut sa fie dotata cu senzori de parcare si covorase.

"In acea perioada, eram director de vanzari si am fost contactat de o doamna de la SCA Sova care mi-a cerut o oferta pentru Mitsubishi Lancer si, ulterior, am aflat ca era pentru Victor Ponta. I-am transmis oferta telefonic si pe mail. Este o masina mai rara pe piata. Doamna mi-a spus ca va veni Victor Ponta.

Acesta a venit si am vorbit despre detalii tehnice. Era pasionat de curse automobilistice. Masina urma sa fie achizitionata pe firma Romstal Leasing. Cei de la Romstal mi-au trimis factura si s-a facut plata. Am facut comanda la Mitsubishi, a durat o luna-doua pana la livrare. Cred ca (Ponta - n.red.) m-a vizitat de doua ori. La a doua vizita, cred ca am facut un test-drive.

La livrare a venit Victor Ponta si i-am explicat ce trebuie si ce nu trebuie sa faca cu masina", a relatat Marius Constantinescu, conform Ziare.com.

Martorul a explicat ca masina venea cu multe dotari din fabrica, astfel incat Victor Ponta nu a avut cereri deosebite.

"A cerut doar senzori de parcare si niste covorase. Am discutat cu el si despre pretul masinii. Victor Ponta mi-a spus ca el va folosi autoturismul. Acesta si-a ales si culoarea din cele doua disponibile, respectiv negru", a mai spus Constantinescu, care a mentionat ca era vorba de "o masina mai speciala, exotica, nu aveam un exemplar acolo".

Intrebat de procuror cine l-a anuntat ca va fi contactat de SCA Sova in legatura cu achizitia masinii, martorul a raspuns ca tatal sau, consilier la aceeasi casa de avocatura.

"Tatal meu era consilier al lui Sova la casa de avocatura a acestuia si el mi-a spus ca voi fi contactat in legatura cu achizitionarea masinii", a precizat Marius Constantinescu.

Adaugam si faptul ca in acest caz - al achizitionarii autoturismului Mitsubishi, a aparut si numele lui Andrei Dolineaschi. Astfel, presa a scris in 2015 ca, in declaratia de avere a dorohoianului, la acea vreme vicepreşedintele PSD, apare şi un Mitsubishi fabricat în 2008, dobândit prin preluarea leasingului. Conform Mediafax, această maşină a fost preluată de la Victor Ponta. Presa a scris, de asemenea, că autoturismul - Mitsubishi Evo 10 - a fost achiziţionat de SCA ”Şova şi Asociaţii” în sistem de leasing financiar de la Romstal Leasing, iar ulterior, în luna iunie 2009, contractul de leasing a fost preluat de Victor Ponta.

In dosarul "Turceni-Rovinari", procurorii DNA i-au trimis in judecata, in 17 septembrie 2015, pe fostul premier Victor Ponta, senatorul Dan Sova, Laurentiu Dan Ciurel si Dumitru Cristea, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), respectiv director general al Complexului Energetic Turceni (CET).

Ancheta in acest dosar a durat aproape 4 ani, iar Victor Ponta a fost primul premier post-decembrist trimis in judecata in timpul mandatului.

Procurorii il acuza pe Victor Ponta ca, in perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin cabinetul sau de avocat, a obtinut de la Societatea Civila de Avocati "Sova si Asociatii" 181.439,98 de lei, pentru activitati care figureaza in acte, dar care nu ar fi fost efectuate.

Victor Ponta este judecat pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis in calitate de avocat, iar Dan Sova, avocat coordonator al Societatii Civile de Avocati "Sova si Asociatii" la data faptelor, pentru abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala si spalare de bani.

Laurentiu-Dan Ciurel este acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, iar Dumitru Cristea si Laurentiu-Octavian Graure, fost director economic al CET, de abuz in serviciu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...