Sindromul tătucului încă ne bântuie...

Sindromul tătucului încă ne bântuie...

de Cătălin Borangic, istoric.

Dincolo de prima imagine, orice ar zice și iubitorii lui Iohannis și pizmașii lui, acum a reacționat ca un președinte.

Spun asta pentru că trebuie să ieșim din zona liderului care pupă copilași, trece babe strada, salvează delfini eșuați, vânează urși cu mâna goală și schimbă roata la cărucioare de invalizi. Sindromul tătucului încă ne bântuie, mai ales pe la extreme.

Revenind pe centru, nu judecăm acțiunea lui Iohannis, sau mai precis inacțiunea în cazul leșinatei ăleia. Trebuie să vedem însă contextul, respectiv un moment festiv în care s-a întâmplat un mic moment neplăcut.

Sincer, habar n-am de protocoalele curții imperiale și ce zice regulamentul de ordine interioară că trebuia să facă Ficusul, dar mă ghidez după alte cazuri similare, de la Porți mai înalte și mai ales după bunul simț diplomaticesc, vorba Agathei Slătineanu.

Cine se aștepta să sară Mutu să o apese pe aia pă chept, să-i dea româneștile palme peste mufetă - că am dubii că la noi se știe cum e cu primul ajutor - e mai prost decât prevede regulamentul. Sau mai rău-voitor.

Pentru că e de porc că după ce femeia aia a leșinat să atragi atenția asupra momentului nefericit.

Despre calitățile de sanitar ale președintelui nu mă pronunț, dar presimt că are palma grea și atât. Nu se făcea. Mult mai bine pregătiți păreau cei din echipajul care a intervenit promt.

...Cum nu se face să te întrerupi, președinte fiind, dacă cineva adoarme prin audiență și să mergi să-l tragi de părul din urechi ori să-i pui pastă de dinți în palme și să-l gâdili.

Înțelege cineva jumătatea asta a problemei? Cum că președintele e persoană oficială supusă unor rigori de conduită? Sau v-a intrat hăhăiala lui Băse în oase și nu mai iese nici cu acid sulfuric?

Iar despre cealaltă jumătate a problemei, cea cu președintele super-erou, tătuc bun, blând, înțelept cârmaci, poet desăvârșit, mascul feroce, sanitar priceput, far călăuzitor, târnăcopist de frunte, bun la toate ca praful-minune, zic doar ”sictir, nevindecaților de comuniostoide apucături!”

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care și-a ucis concubina cu toporul, arestat preventiv

Marţi, 11 August 2020
188

Bărbatul de 56 de ani care și-a ucis concubina, în vârstă de 62 de ani, din comuna Corlăteni, prin lovituri cu toporul, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, adică până ...

Femeie încarcerată la Botoșani, pentru că a vândut un telefon găsit pe stradă

Marţi, 11 August 2020
1570

Păţanie de pomină pentru o femeie de 49 de ani care a găsit pe stradă un telefon mobil pe care s-a gândit să şi-l însuşească. Descoperită de oamenii legii, femeia a fost cercetat...

Undă verde în CL pentru reducerea la jumătate a impozitului pe clădiri datorat de agenții economici pe perioada stării de urgență

Marţi, 11 August 2020
299

În cursul zilei marți, a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Local al municipiului Botoșani, în care s-a aprobat proiectul de hotărâre privind acordarea facilităț...