Sindromul tătucului încă ne bântuie...

Sindromul tătucului încă ne bântuie...

de Cătălin Borangic, istoric.

Dincolo de prima imagine, orice ar zice și iubitorii lui Iohannis și pizmașii lui, acum a reacționat ca un președinte.

Spun asta pentru că trebuie să ieșim din zona liderului care pupă copilași, trece babe strada, salvează delfini eșuați, vânează urși cu mâna goală și schimbă roata la cărucioare de invalizi. Sindromul tătucului încă ne bântuie, mai ales pe la extreme.

Revenind pe centru, nu judecăm acțiunea lui Iohannis, sau mai precis inacțiunea în cazul leșinatei ăleia. Trebuie să vedem însă contextul, respectiv un moment festiv în care s-a întâmplat un mic moment neplăcut.

Sincer, habar n-am de protocoalele curții imperiale și ce zice regulamentul de ordine interioară că trebuia să facă Ficusul, dar mă ghidez după alte cazuri similare, de la Porți mai înalte și mai ales după bunul simț diplomaticesc, vorba Agathei Slătineanu.

Cine se aștepta să sară Mutu să o apese pe aia pă chept, să-i dea româneștile palme peste mufetă - că am dubii că la noi se știe cum e cu primul ajutor - e mai prost decât prevede regulamentul. Sau mai rău-voitor.

Pentru că e de porc că după ce femeia aia a leșinat să atragi atenția asupra momentului nefericit.

Despre calitățile de sanitar ale președintelui nu mă pronunț, dar presimt că are palma grea și atât. Nu se făcea. Mult mai bine pregătiți păreau cei din echipajul care a intervenit promt.

...Cum nu se face să te întrerupi, președinte fiind, dacă cineva adoarme prin audiență și să mergi să-l tragi de părul din urechi ori să-i pui pastă de dinți în palme și să-l gâdili.

Înțelege cineva jumătatea asta a problemei? Cum că președintele e persoană oficială supusă unor rigori de conduită? Sau v-a intrat hăhăiala lui Băse în oase și nu mai iese nici cu acid sulfuric?

Iar despre cealaltă jumătate a problemei, cea cu președintele super-erou, tătuc bun, blând, înțelept cârmaci, poet desăvârșit, mascul feroce, sanitar priceput, far călăuzitor, târnăcopist de frunte, bun la toate ca praful-minune, zic doar ”sictir, nevindecaților de comuniostoide apucături!”

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părinții care vor să se întoarcă mai repede la muncă ar putea primi până la 710 lei de la stat pentru a angaja o bonă

astăzi, 12:28
59

Părinții cu copii mici, care vor să se întoarcă mai repede la muncă, vor putea cere până la 710 de lei lunar de la stat pentru serviciile unei bone, care să stea cu copilul pâ...

Astăzi, ora 13:00: Academica Clinceni - FC Botoșani!

astăzi, 11:06
101

Academica Clinceni - FC Botoşani se întâlnesc astăzi, sâmbătă, 14 decembrie, începând de la ora 13.00.Doar două înfrângeri au suferit ilfovenii &icir...

Lângă noi: Se ascut cuțitele între părinți și profesori! Bătaie în sala de clasă între un tată nervos și un profesor, la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” din Suceava

astăzi, 10:47
378

Un profesor de desen de la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” din Suceava a fost lovit de un părinte, chiar în sală de clasă, în fața elevilor. Totul s-a înt&acir...