Sindromul tătucului încă ne bântuie...

Sindromul tătucului încă ne bântuie...

de Cătălin Borangic, istoric.

Dincolo de prima imagine, orice ar zice și iubitorii lui Iohannis și pizmașii lui, acum a reacționat ca un președinte.

Spun asta pentru că trebuie să ieșim din zona liderului care pupă copilași, trece babe strada, salvează delfini eșuați, vânează urși cu mâna goală și schimbă roata la cărucioare de invalizi. Sindromul tătucului încă ne bântuie, mai ales pe la extreme.

Revenind pe centru, nu judecăm acțiunea lui Iohannis, sau mai precis inacțiunea în cazul leșinatei ăleia. Trebuie să vedem însă contextul, respectiv un moment festiv în care s-a întâmplat un mic moment neplăcut.

Sincer, habar n-am de protocoalele curții imperiale și ce zice regulamentul de ordine interioară că trebuia să facă Ficusul, dar mă ghidez după alte cazuri similare, de la Porți mai înalte și mai ales după bunul simț diplomaticesc, vorba Agathei Slătineanu.

Cine se aștepta să sară Mutu să o apese pe aia pă chept, să-i dea româneștile palme peste mufetă - că am dubii că la noi se știe cum e cu primul ajutor - e mai prost decât prevede regulamentul. Sau mai rău-voitor.

Pentru că e de porc că după ce femeia aia a leșinat să atragi atenția asupra momentului nefericit.

Despre calitățile de sanitar ale președintelui nu mă pronunț, dar presimt că are palma grea și atât. Nu se făcea. Mult mai bine pregătiți păreau cei din echipajul care a intervenit promt.

...Cum nu se face să te întrerupi, președinte fiind, dacă cineva adoarme prin audiență și să mergi să-l tragi de părul din urechi ori să-i pui pastă de dinți în palme și să-l gâdili.

Înțelege cineva jumătatea asta a problemei? Cum că președintele e persoană oficială supusă unor rigori de conduită? Sau v-a intrat hăhăiala lui Băse în oase și nu mai iese nici cu acid sulfuric?

Iar despre cealaltă jumătate a problemei, cea cu președintele super-erou, tătuc bun, blând, înțelept cârmaci, poet desăvârșit, mascul feroce, sanitar priceput, far călăuzitor, târnăcopist de frunte, bun la toate ca praful-minune, zic doar ”sictir, nevindecaților de comuniostoide apucături!”

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Concurs organizat a patra oară pentru ocuparea unei funcții de șef, pe aproape 8000 de lei în mână

astăzi, 18:49
484

Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) organizează pentru a patra oară concursul de ocupare a postului de director al Biroului economic, de resurse umane, administrație și informati...

Kolesovs, nota 3 după evoluția dezastruoasă de aseară. Opt corigenți în tabăra Botoșaniului

astăzi, 18:31
133

Gazeta Sporturilor a publicat, în ediția de astăzi a ziarului tipărit, notele de după partida FC Botoșani - Chindia Târgoviște, terminat în 0-3. Acestea sunt dezastruoase pentr...

Segmente din două drumuri județene vor fi modernizate prin CNI. Până când se pot depune oferte:

astăzi, 18:13
270

Segmente din două drumuri județene vor fi consolidate și reabilitate, cu circa 26 de milioane de lei, buget fără TVA. Este vorba despre tronsonul Dumeni-Havârna și despre tronsonul Ro...