ROMEO GONTINEAC - Botosaneanul care scrie istorie in sport alaturi de printesa africana!

ROMEO GONTINEAC - Botosaneanul care scrie istorie in sport alaturi de printesa africana!

 ROMEO GONTINEAC  

Botosaneanul Romeo Gontineac a facut istorie in rugbyul romanesc, fiind singurul tricolor care a jucat la patru Cupe Mondiale consecutiv.

Succesul profesional este dublat de o poveste fascinanta, un basm pe care botosaneanul il traieste... fericit pana la adanci batraneti!

La prima Cupa Mondiala, in Africa de Sud, Romeo s-a indragostit nebuneste de Lucinda, pe care a luat-o de sotie. Lucinda i-a daruit doi copii care s-au nascut... cum se putea altfel - la urmatoarele doua Cupe Mondiale!

Performanta lui Romeo Gontineac reprezinta un record pentru rugbyul romanesc si o imensa realizare la nivel mondial, unde sunt putini jucatori care au reusit acest lucru.

1995, 1999, 2003 si 2007, acestea sunt bornele carierei lui Gontineac la Cupa Mondiala, fiecare cu o semnificatie personala aparte: la prima CM si-a cunoscut sotia, la a doua a venit pe lume primul sau copil, Taylor, iar la a treia al doilea copil, Olivia Rose.

"Este un vis. Sa joci la Cupa Mondiala este cel mai inalt tel pe care il poti avea ca jucator de rugby. Este o experienta uriasa, sa joci in fata unor tribune de 40-50.000 de spectatori, sa intalnesti adversari de o valoare imensa", povesteste Romeo Gontineac.

Romeo Gontineac s-a nascut  pe 18 decembrie 1973, in Hlipiceni, judetul Botosani. Avea doar 6 ani cand tatal l-a dus pe un teren de rugby pentru a calca pe urmele fratelui mai mare, Marcel.

Acesta i-a dat un balon si a ajuns rapid capitanul unei echipe de cartier, care juca dupa o serie de reguli improvizate pe loc. Cativa ani mai tarziu s-a mutat in Pascani, unde a inceput rugbyul dupa regulile IRB, apoi a ajuns la Cluj, unde a debutat intr-un meci de seniori.

Dupa ce a participat la Cupa Mondiala din 1995, Gontineac a ramas in Africa de Sud alaturi de cea care avea sa-i devina sotie si a jucat pentru South Western District, primul sau contract de profesionist.

Dupa un sezon plin de rugby, a mers in Franta, unde a evoluat la Grenoble, Pau si Aurillac, echipa la care joaca si acum.

In 2009, Gontineac a fost desemnat antrenor secund al Nationalei de rugby a Romaniei, al carei selectioner este francezul Serge Laire, fost jucator si tehnician la Toulouse.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
13

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
32

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...

Anunț important de la Tribunalul Botoșani pentru candidații la CJ!

astăzi, 10:51
84

Tribunalul Botoșani înștiințează candidații care și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, dar și pentru consilieri...