Memoria zilei: Marius Loghin, botoșăneanul care și-a dat viața pentru a salva o alta

Memoria zilei: Marius Loghin, botoșăneanul care și-a dat viața pentru a salva o alta

Cei care îmbrățișează „meseria” de salvator, pun pe primul loc viața. Dar, nu de puține ori, viața celor din jurul lor, indiferent de riscurile pe care și le asumă pentru binele semenilor. Este cazul sublocotenentului Marius Loghin, care a murit în timp ce lupta pentru viața unui tânăr. Astăzi, 17 septembrie, s-au împlinit nouă ani de când eroul a trecut în neființă, însă memoria sa rămâne vie pentru colegi, pentru cei care l-au cunoscut, pentru cei care i-au aflat povestea și i-au urmat exemplul.

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență a transmis un mesaj încărcat de emoție cu privire la lipsa fostului plutonier major.

„Suntem datori să nu uităm!

Sublocotenent (p.m) Marius Loghin

Căzut la datorie la data de 17 septembrie 2010.

Sublocotenentul (p.m) Marius Loghin a decedat în data de 17 septembrie 2010, la numai zece zile după împlinirea vârstei de 32 de ani, pe timpul unei misiuni de salvare a unui tânăr, blocat într-un bazin de captare a apei.

Absolvent al Colegiului Național "A.T. Laurian" din Botoșani, sublocotenentul era angajat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Nicolae Iorga" al județului Botoșani din anul 2006.

Pentru faptele de eroism și sacrificarea vieții în misiune, pompierul salvator Marius Loghin a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent”, amintesc reprezentanții ISU Botoșani.

Astăzi, Marius Loghin este, pentru noi, botoșăneanul zilei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Direcţia Sanitar-Veterinară din Botoșani angajează medic și inginer

astăzi, 13:08
63

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani organizează concurs de recrutare pentru ocuparea, pe perioadă nedeterminată, a funcţiilor contractuale de medic veterinar,...

Apicultorii încep să primească ajutorul de minimis promis de stat!

astăzi, 13:03
35

Ministerul Agriculturii a anunțat că a dispus alocarea sumelor necesare pentru ca apicultorii care au avut pierderi în acest an să primească un sprijin din partea statului.Într-un ...

Bucurie în Spitalul Municipal din Dorohoi: secția ATI a fost renovată și dotată, personalul se arată încrezător

astăzi, 12:38
71

Sâmbătă, personalul secției ATI a Spitalului Municipal Dorohoi, a sărbătorit finalizarea dotării și modernizării compartimentului unde, anual, peste 1000 de pacienți sunt vind...