Memoria zilei: Marius Loghin, botoșăneanul care și-a dat viața pentru a salva o alta

Memoria zilei: Marius Loghin, botoșăneanul care și-a dat viața pentru a salva o alta

Cei care îmbrățișează „meseria” de salvator, pun pe primul loc viața. Dar, nu de puține ori, viața celor din jurul lor, indiferent de riscurile pe care și le asumă pentru binele semenilor. Este cazul sublocotenentului Marius Loghin, care a murit în timp ce lupta pentru viața unui tânăr. Astăzi, 17 septembrie, s-au împlinit nouă ani de când eroul a trecut în neființă, însă memoria sa rămâne vie pentru colegi, pentru cei care l-au cunoscut, pentru cei care i-au aflat povestea și i-au urmat exemplul.

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență a transmis un mesaj încărcat de emoție cu privire la lipsa fostului plutonier major.

„Suntem datori să nu uităm!

Sublocotenent (p.m) Marius Loghin

Căzut la datorie la data de 17 septembrie 2010.

Sublocotenentul (p.m) Marius Loghin a decedat în data de 17 septembrie 2010, la numai zece zile după împlinirea vârstei de 32 de ani, pe timpul unei misiuni de salvare a unui tânăr, blocat într-un bazin de captare a apei.

Absolvent al Colegiului Național "A.T. Laurian" din Botoșani, sublocotenentul era angajat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Nicolae Iorga" al județului Botoșani din anul 2006.

Pentru faptele de eroism și sacrificarea vieții în misiune, pompierul salvator Marius Loghin a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent”, amintesc reprezentanții ISU Botoșani.

Astăzi, Marius Loghin este, pentru noi, botoșăneanul zilei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Loc de dat cu…EPIGRAMA (105)

astăzi, 08:04
34

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist:I. D. Sârbu, într-o scrisoare către Nego (Ion Negoiţescu), afirma: „Eu simt când sunt bolnav dup...

Au început lucrările de întreținere a gazonului pe Stadionul Municipal din Botoșani

Sâmbătă, 8 August 2020
291

Direcția Servicii Publice Sport și Agrement Botoșani a început lucrările de întreținere a gazonului de pe Stadionul Municipal, suprafață de joc pe care se va desfășura, peste c&ac...

Un botoșănean a ajuns cu pulsul aproape la zero, după ce a fost atacat de albine

Sâmbătă, 8 August 2020
605

Un bărbat de 63 de ani a ajuns la Urgenţe, după ce a fost la un pas de moarte din cauza albinelor.Botoşăneanul are mai mulţi stupi pe un teren din localitatea Orăşeni Vale, însă ac...