ICARUS sau dorinta de a iesi din monotonie si din muzica ieftina! - VIDEO

ICARUS sau dorinta de a iesi din monotonie si din muzica ieftina! - VIDEO
O trupa folk, in vremuri ce par stapanite de cu totul alte genuri de muzica, o trupa folk plamadita din nevoia unor tineri de a iesi din monotonie, in vremuri in care tinerii isi trateaza monotonia prin cu totul alte mijloace, nu poate decat sa surprinda. Iar daca muzica acestei trupe umple sufletele a mii de spectatori, atunci, fara tagada, este vorba despre un act de cultura care se petrece de un timp la Saveni.

Este mai putin obisnuit ca aceasta rubrica sa gazduiasca nu un om, ci o formatie, insa Icarus a devenit deja o entitate culturala de sine statatoare, o poveste despre muzica, succes, frumusete si perseverenta. Doi baieti au decis ca, impreuna, pot vorbi mult mai mult lumii decat ar putea-o face fiecare in parte. 

Trupa Icarus a depasit de multa vreme granitele micului orasel din nordul tarii. Cu toate acestea, baietii nu au parasit Saveniul, ei cantand aici de cate ori au prilejul, si probabil de multe ori chiar si fara prilej. Pentru ca muzica devine, pentru ei, un mod de viata.

"Am avut placerea sa cunosc la Folk Fara Varsta un grup de băieti care canta folk, un folk special, frumos. Ideea baietilor de a face ceva in sensul muzicii a venit, dupa cum ziceau ei, din dorinţa de a iesi din monotonie si muzica ieftina. Au început pe cai mai mult autodidactice, intre prieteni. Folkul a fost genul de muzica de care aveau nevoie la acel moment, inspirandu-i, stimulandu-le creativitatea si deschizandu-le noi orizonturi", povesteste despre membrii formatiei Icarus Ciprian Cotruta.

Trupa Icarus este formata din Andrei Cicioc si Bogdan Pinghireac. "Ideea unei formaţii s-a infiripat datorita unei sezatori culturale, organizata in micul nostru oras Saveni, unde am sustinut primul recital în fata unui public", marturisesc tinerii.

Prin perseverenta, reprezentatiile au capatat un caracter tot mai amplu, ajungand la nivel national. Componenta, cat si numele trupei, au suferit modificari odata cu trecerea timpului, in momentul de fata trupa Icarus fiind alcătuita din Cicioc Andrei - chitara/voce si Pinghireac Bogdan - chitara. Cu ajutorul iubitorilor de folk si cultura, trupa a avut si are frumoase rezultate in concursuri, festivaluri si spectacole, dar si diferite participari la emisiuni TV locale si nationale.

Premii şi participări la concursuri:

-Festivalul Naţional de Folk şi Baladă "Poarta Sărutului" -Tg. Jiu
Menţiune - trofeu
- Tabăra de folk Calafat
- Festivalul judeţean "Mini Miss-Mister Botoşani", ediţia a III a
Premiul I - Trofeu interpretare Folk
- Festivalul de muzică "Raza da soare", ediţia I Botoşani, iunie 2009
Premiul I
- Festivalul de muzică pentru copii şi tineret "Tinere Speranţe", ediţia a XVI a Botoşani
Premiul I interpretare Folk
- Festivalul "Folk fără vârstă", 25 martie 2009, Botoşani Premiul II secţiunea grup
- Bistriţa Folk 2009

 

 

Stiri Botosani ii multumeste lui Ciprian Cotruta pentru sprijinul acordat in realizarea acestui material.  

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
7

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
19

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...