Vizită importantă la Tribunalul Botoşani, odată cu prezentarea bilanţului FOTO

Şedinţa de bilanţ al Tribunalului Botoşani şi a instanţelor din judeţ, prezentat miercuri, a avut parte de o participare- surpriză.

Vizită importantă la Tribunalul Botoşani, odată cu prezentarea bilanţului FOTO

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru al Consiliului Superior al Magistraturii din noiembrie anul trecut dar cunoscută mai ales ca preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR) a participat miercuri la şedinţa de bilanţ a Tribunalului Botoşani, la invitaţia preşedintei instanţei, judecătoarea Anitta Maria Manole. Un alt invitat important, care a onorat cu prezenţa momentul, a fost judecătoarea Maria Andrieş, preşedintele Curţii de Apel Suceava.

La şedinţă au participat şefii instanţelor din Judecătoria Botoşani dar şi reprezentanţi ai grefierilor botoşăneni, cei care în urmă cu câteva săptămâni protestau faţă de statutul nemodificat al personalului din justiţie şi pentru drepturile care li se cuvin.

După discuţiile referitoare la activitatea instanţelor botoşănene, pe care Gabriela Baltag le-a apreciat, judecătorul a afirmat că se lucrează la pachetul de legi al Justiţiei, prin care se va încerca să se facă ordine în tot ceea ce priveşte încadrarea, promovarea în funcţii şi activitatea magistraţilor, dar şi la o lege unică de salarizare, încercând să se găsească soluţii inclusiv pentru deficitul de grefieri.



 

 

Spune-ne opinia ta