Utilizarea telefonului pe trecerea de pietoni a devenit ilegală!

Noua lege a fost deja aprobată de consiliul local din Honolulu și va intra în vigoare începând cu data de 25 octombrie 2017. 

Utilizarea telefonului pe trecerea de pietoni a devenit ilegală!

Din totdeauna a fost recomandabil să îți dedici toată atenția traficului în momentul în care treci strada. Din păcate, utilizarea telefonului mobil a periclitat siguranța, scrie playtech.ro.

În teorie, trecerile de pietoni ar trebui să reprezinte cel mai sigur loc de pe stradă. Numărul foarte mare de accidente din ultimii ani pe zebră ar trebui însă să-ți arate că nu este deloc așa. O mașină cu viteză foarte mare poate să nu aibă timp fizic să frâneze, chiar dacă tu ai pășit cu un tupeu nețărmurit pe trecere fără să te asiguri. Atunci, riști să fii implicat într-un accident ce te-ar putea costa viața.

În privința statisticilor referitoare la trecerile de pietoni, situația devine și mai îngrijorătoare când iei în calcul utilizarea telefonului când circuli pe zebră. Din acest motiv, legislația locală din Honolulu interzice utilizarea telefoanelor mobile pe treceri de pietoni. Acesta este primul oraș important din Statele Unite care ia atitudine împotriva acestui trend global cu consecințe nefaste, potrivit playtech.ro.

Noua lege a fost deja aprobată de consiliul local din Honolulu și va intra în vigoare începând cu data de 25 octombrie 2017.

Amenzile pentru cei care se bucură de utilizarea telefonului pe trecerea de pietoni va varia de la 15 la 99 de dolari și va afecta toate persoanele care scriu un mesaj, se joacă un joc sau caută vreo informație online. Amenda crește cu fiecare încălcare a regulii detaliate mai sus.

Există o singură excepție de la lege și aceea face referire la apelarea serviciilor de urgență pe trecerile de pietoni. Primarul din Honolului este foarte încântat de noua lege și a afirmat că este o urmare a faptului că orașul pe care îl conduce se află pe primul loc în SUA la accidente pe zebră. Intenția este una lăudabilă și cu beneficii semnificative pe termen lung. Rămâne să vedem cât de eficienți vor fi polițiștii de la circulație în a o implementa.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...