Un ofițer care sustrăgea probe din dosare la Poliția Săveni, trimis în judecată de Ofițerii Direcției Generale Anticorupție!

Un ofițer care sustrăgea probe din dosare la Poliția Săveni, trimis în judecată de Ofițerii Direcției Generale Anticorupție!

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție au finalizat cercetările iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani a dispus trimiterea în judecată a unui agent de poliție din cadrul I.P.J. Botoșani care sustrăgea probe din dosare la Poliția Săveni.

Acesta a fost inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi contrabandă în formă asimilată, după ce a furat șpaga dintr-un dosar de corupție.

Într-un comunicat emis de Direcția Generală Anticorupție se precizează că în perioada 2017 – 2018 (la intervale de una – două zile, fără a putea fi stabilit cu exactitate numărul actelor materiale), în calitate de polițist, având funcţia de agent tehnician criminalist în cadrul I.P.J. Botoşani, cu atribuţii de gestionar, și-a însușit și folosit, în interes personal, mai multe mijloace de probă aflate în gestiunea sa.

DGA precizează că este vorba de 1.500 de pachete de țigări, care făceau obiectul unui dosar penal aflat în lucru la structura de investigare a infracțiunilor de criminalitate economică, precum și alte 519 pachete de țigări de diferite mărci, ce făceau obiectul unui alt dosar penal aflat în lucru la structura de poliție rutieră.

“Valoarea totală a prejudiciului cauzat bugetului de stat a fost calculată la suma de 22.682 de lei, precum şi 1.000 de lei ce face obiectul unui dosar penal privind fapte de corupție, aflat în lucru tot la structura de investigare a infracțiunilor de criminalitate economică”, se precizează în comunicatul Direcției Generale Anticorupție.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost delegați să efectueze activități de cercetare penală și investigativ-operative în vederea realizării materialului probator, în baza căruia a fost adoptată soluția menționată.

Între timp, agentul șef adjunct Paul Cătălin N. și-a dat demisia din poliție.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dosar penal pentru un tânăr din județ. Ce nereguli avea mașina pe care o conducea

astăzi, 12:37
10

Sâmbătă, 19 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 5 Mihăileni aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe drumul judeţean DJ29C, au identific...

Pescuitul ilegal, sancționat de jandarmii de la Botoșani

astăzi, 11:36
163

În urma verificărilor efectuate în habitatele piscicole naturale din județul Botoșani la sfârșitul săptămânii trecute, jandarmii de la Botoșani au aplicat 18 sancțiuni ...

Festivalul „Les filmes de Cannes à Botoșani”, debut de succes!

astăzi, 11:06
59

La Cinema Unirea din municipiul Botoșani a debutat ieri seară prima ediție a Festivalului „Les filmes de Cannes à Botoșani”. Prima ediția i-a avut ca invitați speciali pe acto...