Tineri din Botoșani arestați preventiv. Unul cultiva cannabis, altul îl vindea

Tineri din Botoșani arestați preventiv. Unul cultiva cannabis, altul îl vindea

Tribunalul din Botoșani a dispus arestarea preventivă a doi tineri din municipiul Botoșani, cercetați într-un dosar de trafic de droguri. Cei doi fuseseră reținuți de către polițiști, în urma unei acțiuni ample coordonate de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Cei doi suspecți vor rămâne în arest până pe 4 noiembrie a.c., sub acuzația de cultivare, procurare, deţinere şi vânzare de droguri de risc, fără drept, respectiv de complicitate la vânzare de droguri de risc, fără drept.

„Admite propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Botoşani formulată în dosarul nr.54/D/P/2019. În temeiul art.226 Cod procedură penală raportat la art.202 alin.1 şi 3, art.223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: – Hulupţuc Andrei-Nicolae, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de cultivare, procurare, deţinere şi vânzare de droguri de risc, fără drept, faptă prev. şi ped. de art. 2 alin. 1 din Legea nr.143/2000, cu modificările şi completările ulterioare, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod Penal şi – Amarandei Marian-Daniel, , cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la vânzare de droguri de risc, fără drept, prev. de art. 48 alin. 1 Cod Penal, rap. la art. 2 alin. 1 din Legea nr.143/2000, cu modificările şi completările ulterioare, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod Penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 06.10.2020”, se arată pe portalul Tribunalului.

Luni dimineață, 12 percheziții domiciliare au avut loc în municipiul Botoșani, în urma cărora 33 mandate de aducere au fost puse în aplicare.

Procurorii au stabilit că, în perioada aprilie 2019 – septembrie 2020, un tânăr, de 23 de ani, ar fi procurat și deținut în vederea vânzării cannabis, iar distribuția drogurilor de risc s-ar fi realizat atât personal, cât și prin intermediul altor persoane.

„În urma perchezițiilor, au fost ridicate substanțe vegetale susceptibile de a fi cannabis, 9 telefoane mobile, 8 cartele SIM, două sticluțe ce conțin ulei de cannabis (CBD), 820 de lei, 3 cântare electronice, 4 grindere, mai multe recipiente care prezentau urme de fragmente vegetale, un HDD și mai multe înscrisuri”, a arătat DIICOT.

 

Spune-ne opinia ta