Tineri din Botoșani arestați preventiv. Unul cultiva cannabis, altul îl vindea

Tineri din Botoșani arestați preventiv. Unul cultiva cannabis, altul îl vindea

Tribunalul din Botoșani a dispus arestarea preventivă a doi tineri din municipiul Botoșani, cercetați într-un dosar de trafic de droguri. Cei doi fuseseră reținuți de către polițiști, în urma unei acțiuni ample coordonate de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Cei doi suspecți vor rămâne în arest până pe 4 noiembrie a.c., sub acuzația de cultivare, procurare, deţinere şi vânzare de droguri de risc, fără drept, respectiv de complicitate la vânzare de droguri de risc, fără drept.

„Admite propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Botoşani formulată în dosarul nr.54/D/P/2019. În temeiul art.226 Cod procedură penală raportat la art.202 alin.1 şi 3, art.223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: – Hulupţuc Andrei-Nicolae, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de cultivare, procurare, deţinere şi vânzare de droguri de risc, fără drept, faptă prev. şi ped. de art. 2 alin. 1 din Legea nr.143/2000, cu modificările şi completările ulterioare, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod Penal şi – Amarandei Marian-Daniel, , cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la vânzare de droguri de risc, fără drept, prev. de art. 48 alin. 1 Cod Penal, rap. la art. 2 alin. 1 din Legea nr.143/2000, cu modificările şi completările ulterioare, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod Penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 06.10.2020”, se arată pe portalul Tribunalului.

Luni dimineață, 12 percheziții domiciliare au avut loc în municipiul Botoșani, în urma cărora 33 mandate de aducere au fost puse în aplicare.

Procurorii au stabilit că, în perioada aprilie 2019 – septembrie 2020, un tânăr, de 23 de ani, ar fi procurat și deținut în vederea vânzării cannabis, iar distribuția drogurilor de risc s-ar fi realizat atât personal, cât și prin intermediul altor persoane.

„În urma perchezițiilor, au fost ridicate substanțe vegetale susceptibile de a fi cannabis, 9 telefoane mobile, 8 cartele SIM, două sticluțe ce conțin ulei de cannabis (CBD), 820 de lei, 3 cântare electronice, 4 grindere, mai multe recipiente care prezentau urme de fragmente vegetale, un HDD și mai multe înscrisuri”, a arătat DIICOT.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Accident pe Calea Națională. Femeie spulberată pe trecerea de pietoni (video)

astăzi, 19:50
5827

Un grav accident rutier a avut loc, joi seară, pe Calea Națională din municipiul Botoșani, în zona Bazar. O femeie a fost acroșată de o mașină pe trecerea de pietoni.Conform echipaju...

Accident cumplit, soldat cu trei morți. O mașină a fost spulberată de TIR

astăzi, 13:52
930

Un accident rutier grav s-a produs, joi după-amiază, în localitatea Scânteia din județul Iași. Un TIR a spulberat un autoturism, condus de către o șoferiță care nu a acordat priori...

O comună din județ a depășit rata de 6 infectări cu Covid-19 per mia de locuitori. Trei decese raportate joi în rândul pozitivilor

astăzi, 11:06
1983

Alți 60 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP). În același interval temporal, au fost rapor...