Lovitură pentru Flutur. Tribunalul a suspendat renumărarea voturilor. Decizia poate fi atacată

Lovitură pentru Flutur. Tribunalul a suspendat renumărarea voturilor. Decizia poate fi atacată

Tribunalul din Botoșani s-a pronunțat, vineri seară, asupra contestației depuse de Partidul Social Democrat (PSD), prin reprezentantul Cosmin Andrei, împotriva Hotărârii 200 a Biroului Electoral Județean (BEJ). Instanța a decis suspendarea procedurii de renumărare a voturilor nule, exprimate în secțiile de votare din municipiul Botoșani, dar sentința nu este definitivă.

De asemenea, instanța de contencios administrativ a respins solicitările de intervenție accesorie în favoarea candidatului Cătălin Flutur, formulate de reprezentantul liberalilor în Biroul Electoral Municipal.

„Anulează cererea de intervenţie accesorie formulată de către Miron Cristina-Brânduşa, ca urmare a admiterii excepţiei netimbrării acesteia. Constată că excepţia necompetenţei instanţei a rămas fără obiect. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamanţilor, excepţia lipsei de interes a acestora, precum şi excepţia inadmisibilităţii cererilor de suspendare. Admite cererile de suspendare formulate de către reclamanţii Cojocariu Berenţan Elena Paula şi Andrei Cosmin Ionuţ. Dispune suspendarea executării Hotărârii nr. 200/29.09.2020 emise de către BECM nr. 1 Botoşani, până la pronunţarea instanţei de fond în dosarele nr. 1859/40/2020 şi nr. 1876/40/2020. Respinge ca nefondate cererile de intervenţie accesorie formulate în favoarea pârâtului BECM nr. 1 Botoşani de către intervenientul Flutur Cătălin Mugurel. Executorie de drept”, este sentința emisă de magistrați.

Liberalii pot face recurs în termen de cinci zile de la comunicare, calea de atac urmând a se depune la Tribunal.

Astfel, se suspendă procedura până la judecarea pe fond, care ar urma să aibă loc sâmbătă. Aceeași decizie ar fi fost adoptată și în cazul renumărării tuturor voturilor din 18 secții de votare din municipiu, cerută de liberali și contestată de PSD.

 

Spune-ne opinia ta