Suspecţi de tâlhărie la o sală de jocuri, trimişi în faţa instanţei

Abia se linişteau Botoşanii după valul de tâlhării comise de trei tineri, la mijlocul lui decembrie, că într-un colţ al oraşului avea loc o altă tâlhărie. Între timp, cei doi suspecţi au fost trimişi în judecată.

Suspecţi de tâlhărie la o sală de jocuri, trimişi în faţa instanţei

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

S-a întâmplat pe 16 decembrie, anul trecut, într-o sală de jocuri de pe Calea Naţională. Doi tineri, Sorin Ţ. şi Eduard F., verişori, erau obişnuiţi ai sălii de jocuri, numai că în acea seară au pierdut peste 3.000 de lei la aparatele de tip slot machine. Asta i-a iritat peste măsură, Eduard F. lovind cu pumnul în aparat, în timp ce Sorin Ţ. a fisurat monitorul.

Un agent de pază, aflat de asemenea în sala de jocuri, a sunat la firma de pază pentru întăriri, însă cei doi agenţi care s-au prezentat au rămas în sală doar câteva minute. După ce au plecat a început haosul. Cei doi clienţi i-au cerut operatorului de sală să le returneze banii pierduţi la jocuri, ba chiar au insistat să vorbească la telefon cu administratorul societăţii care opera sala de jocuri.

Când au văzut că nu-i pot convinge, au trecut la represalii. Au mutat orientarea camerelor video din sală, i-au atras atenţia agentului de pază din sală să nu intervină şi s-au repezit asupra operatorului, ameninţându-l cu lama unui cutter şi lovindu-l. I-au cerut să deschidă seiful şi să le dea banii din interior. Cu stăpânire de sine şi profitând de o secundă de neatenţie, operatorul a închis seiful şi a reuşit să ascundă cheia. Însă în timp ce cei doi erau "ocupaţi" cu ameninţările, un alt client al sălii de jocuri, Vasile P., a pus mână pe nişte bani lăsaţi aiurea pe o tejghea, fiind însă surprins de o cameră de supraveghere, chiar înainte de a-i îndrepta obiectivul spre sol.

Imediat a şi plecat din sală, timp în care Eduard F. a remarcat, pe aceeaşi tejghea, o altă sumă de bani, 1.000 de lei, pe care i-a băgat în buzunar. Când s-au convins că operatorul nu le va da şi alţi bani, cei doi au părăsit sala de jocuri. Operatorul i-a reproşat agentului de pază care a asistat la toate aceste scene lipsa de reacţie, i-a înmânat acestuia cheile de la sală şi a plecat, revenind în locaţie doar odată cu poliţiştii, sesizaţi de dispeceratul firmei de pază.

Imediat, suspecţii au fost identificaţi, în buzunarul lui Eduard F. fiind găsită şi suma de 1.000 de lei, sustrasă fără drept. În faţa anchetatorilor, cei doi au avut atitudini oscilante, iniţial nerecunoscând tâlhăria, ulterior admiţând-o. Curios a fost că agentul de pază care a fost martor la întreaga întâmplare a povestit tot ce s-a întâmplat, însă ulterior şi-a schimbat declaraţiile, determinând procurorul de caz să se autosesizeze în privinţa săvârşirii infracţiunii de mărturie mincinoasă. Cât despre clientul care a băgat bani în buzunar şi apoi a părăsit localul, acesta este cercetat pentru furt.

Anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a celor doi cetăţeni de etnie romă în judecată pentru tâlhărie, în stare de arest preventiv.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Arestată în Rusia pentru spionaj în favoarea României!

Marţi, 19 Iunie 2018
673

Carina Țurcan, membră a Consiliului de Administraţie al companiei Inter Rao, a fost arestată fiind acuzată de spionaj în favoarea statului român au afirmat surse apropiate anchetei pe...

Sfârșit cumplit pentru o botoșăneancă: Și-a tăiat venele și apoi s-a spânzurat într-o pensiune!

Marţi, 19 Iunie 2018
4570

Sâmbătă, 16 iunie, în jurul prânzului,  într-o pensiune din zona Ursuleți, aproape de Piatra-Neamț, a fost găsită decedată o persoană de sex feminin.În u...

Guvernul anunță că dă 500 de euro pe lună pentru fiecare asistat social angajat: Nu-i mai sprijinim pe cei care pot munci, dar nu vor!

Marţi, 19 Iunie 2018
491

Lia Olguta Vasilescu a anuntat marti ca Guvernul PSD-ALDE schimba strategia si nu-i mai sustine pe cei care au putere de munca dar prefera sa stea pe ajutoare sociale si somaj. In schimb, ii va recomp...