Soț și soție din Botoșani, arestați pentru o șpagă de un milion de euro!

Soț și soție din Botoșani, arestați pentru o șpagă de un milion de euro!

   ebihoreanul.ro

  Doi soți din Botoșani sunt anchetați de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru luare de mită și spălare de bani, ambele în formă continuată!  

 Tribunalul Bihor a emis, încă de la sfârșitul lunii ianuarie, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele soţilor Mariana şi Dragoş Lipan Secu (foto), din Botoşani, anchetaţi de procurorii DNA Oradea pentru luare de mită şi spălare de bani, ambele în formă continuată.

 Potrivit unui comunicat făcut public de Biroul de presă al DNA, în perioada 2007-2009, cei doi au luat peste 1 milion de euro de la doi denunţători, proprietari de terenuri forestiere, pentru ca Dragoş Lipan Secu, administrator delegat al societăţii comerciale Scolopax Bran - Sohodol, judeţul Braşov, să cumpere, în numele firmei, terenurile denunţătorilor, la preţurile şi în condiţiile stabilite de aceştia.

Adică, în condiţii mai avantajoase pentru vânzători. Mita a constat în 4.450.000 lei plus contravaloarea unui sejur efectuat de soţii Lipan Secu în vara anului 2007 împreună cu denunţătorii în Gran Canaria şi un autoturism marca Chrysler Sebring.

Din cercetările efectuate de procurori, soţii Lipan Secu au disimulat provenienţa sumei de 4.450.000 lei şi a maşinii prin încheierea unor contracte de donaţie mobiliară şi a unui contract de vânzare cumpărare.

Societatea Scolopax SRL Bran-Sohodol aparţine, în proporţie de 99,9% de fondul de investiţii Phemus Corporation, deţinut de Universitatea americană Harvard, şi este în topul celor mai mari proprietari de terenuri din România, cu 35.000 de hectare de pădure şi 2000 de hectare de terenuri agricole.

Sursa: ebihoreanul.ro

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
29

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
29

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...