Primar botoşănean trimis în judecată pentru distrugere!

Primarul unei comune botoşănene va ajunge în instanţă să-şi susţină cauza, după un conflict spontan în urma căruia un autoturism a fost grav avariat. "Instanţa va hotărî", spune primarul Burlacu.

Primar botoşănean trimis în judecată pentru distrugere!

Primarul comunei Stăuceni, Valentin Relu Burlacu, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani pentru infracţiunea de distrugere, la aproape un an de la comiterea faptei de care este acuzat.

Concret, în urmă cu un an, Burlacu a intrat într-un conflict verbal cu cumnatul său, Paul Ţurcanu, din cauza unei avarii în reţeaua de apă. Pentru că sesizase că farmacia pe care o deţine în comuna Stăuceni nu este alimentată cu apă, Paul Ţurcanu s-a interesat de unde ar fi putut apărea avaria şi a aflat că buldoexcavatorul primăriei fusese folosit de o echipă de muncitori ai Nova Apaserv pentru o lucrare la conducta de apă.

Doar că în urma lucrării, s-a produs o avarie care a lăsat farmacia nealimentată cu apă. Paul Ţurcanu a încercat să-l convingă pe angajatul primăriei care folosea excavatorul să remedieze avaria, însă acesta i-a spus că are o altă sarcină de dus la îndeplinire, trasată chiar de primarul Burlacu. Când să găsească înţelegere la primar, nicio şansă- primarul Valentin Relu Burlacu era prins cu un transport de pământ la care se folosea şi excavatorul primăriei.

Burlacu şi Ţurcanu s-au luat la ceartă în două rânduri, iar Burlacu ar fi accelerat autoutilitara pe care o conducea şi s-a îndreptat spre autoturismul lui Ţurcanu pe care l-a lovit cu intenţie în partea lateral faţă dar şi în partea spate- lateral dreapta, târând apoi Skoda lui Ţurcanu pe o distanţă de câţiva metri. Ulterior, primarul a urcat în maşina fiilor săi care veniseră să aplaneze conflictul şi a plecat, lăsându-l pe Ţurcanu cu maşina lovită în mijlocul câmpului.

Paul Ţurcanu a sunat la 112, solicitând intervenţia poliţiştilor care au constatat că urmele de impact de la ambele autovehicule se potrivesc, iar declaraţiile martorilor au dus la conturarea unei imagini asupra a ceea ce se întâmplase. Audiat de anchetatori, primarul Valentin Relu Burlacu a spus că nu a avut intenţia de a intra în coliziune cu autoturismul cumnatului său, însă anchetatorii au decis să nu reţină această apărare, ca atare l-au trimis în judecată pentru distrugere.

"Este cumnatul şi finul meu, am fost anunţat de trimiterea în judecată. Instanţa o să hotărască. Dacă el a considerat atunci şi a început scandalul ăsta, instanţa o să hotărască cine-i vinovat", spune primarul Burlacu.

În martie, Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Relu Valentin Burlacu la doi ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la contrabandă. În plus, lui Relu Valentin Burlacu i se interzic dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, cu titlu de pedeapsă accesorie.

Despre acest subiect, Ştiri.Botoşani.Ro a scris aici:

Primar botoşănean condamnat pentru infracţiuni de contrabandă!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
61

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
113

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
140

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...