Moartea a doi bărbaţi într-un accident rutier, pedepsită de instanţă!
BOTOSANI

Patru ani au aşteptat rudele a doi bărbaţi morţi într-un accident ca şoferul considerat vinovat să-şi primească pedeapsa. Joi, aşteptarea lor a luat sfârşit.

Moartea a doi bărbaţi într-un accident rutier, pedepsită de instanţă!

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Un tânăr în vârstă de 27 de ani, care în urmă cu patru ani a provocat un accident mortal soldat cu decesul a două persoane, a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu suspendare, timp în care nu va mai avea voie să conducă- aceasta este pedeapsa stabilită de Curtea de Apel Suceava în urma apelului declarat de Ştefan S. după pedeapsa stabilită iniţial de Judecătoria Botoşani, care-l condamnase la doi ani de închisoare.

În plus, societatea de asigurări la care era asigurată maşina este obligată să plătească peste 210.000 de euro drept daune morale către rudele celor două victime precum şi alţi peste 150.000 de lei drept daune materiale, la care se adaugă o alocaţie lunară pentru un copil rămas orfan, până la majoratul acestuia.

Tragedia s-a petrecut pe 11 aprilie 2013, pe drumul european E 58, la limita dintre județele Botoșani și Suceava. Petru B., de 46 de ani, din Bucecea, l-a rugat pe un verișor din Leorda să îl transporte cu mașina până la Aeroport la Salcea. Verișorul său, Ştefan S. de 23 de ani, a apelat la rândul său la o cunoștință, Constantin A., de 27 de ani, tot din Leorda. Acesta din urmă era taximetrist în Piatra Neamț și venise în vizită acasă. Acesta i-a spus că îi dă mașina, dar merge și el.

La volan nu s-a urcat proprietarul mașinii, ci Ştefan S., taximetristul fiind pasager pe scaunul din dreapta, iar bărbatul în vârstă de 46 de ani era pasager pe bancheta din spate. Înainte de podul de la limita cu județul Botoșani, șoferul a pierdut controlul volanului și a pătruns pe contrasens intrând în plin într-o cisternă cu ciment, care circula din sens opus. Cei doi pasageri au decedat pe loc, șoferul Daciei Logan fiind transportat în stare gravă la spital la Iași.

 

Spune-ne opinia ta