Lipsă acută de magistraţi în instanţe botoşănene!

Judecătoria Botoşani şi Judecătoria Darabani vor fi conduse cu delegaţie până la sfârşitul anului, în urma deciziei Consiliului Superior al Magistraturii. Situaţia relevă însă un deficit de magistraţi neîntâlnit până acum.

Lipsă acută de magistraţi în instanţe botoşănene!

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Judecătorul Georgică Burlacu şi judecătorul Georgel Teofil Mardar au fost reconfirmaţi pe funcţiile de preşedinţi ai Judecătoriei Botoşani, respectiv ai Judecătoriei Darabani, mandatele lor la conducerea celor două instanţe urmând să expire la sfârşitul anului.

Până atunci, Consiliul Superior al Magistraturii trebuie să reia procedura pentru scoaterea la concurs a celor două funcţii, în condiţiile în care la concursul anterior nu s-a prezentat nimeni. Judecătoria Botoşani a rămas fără preşedinte la începutul acestui an, când Alina Maria Nicolau a preferat transferul la o altă instanţă, iar Georgică Burlacu, judecător la Tribunalul Botoşani, a fost detaşat la Judecătoria Botoşani pentru şase luni, La concurs s-au depus două dosare dar până la probele efective, cei doi candidaţi s-au răzgândit.

La concursul organizat pentru conducerea Judecătoriei Darabani nu s-a înscris niciun candidat, astfel că singurul judecător de acolo, Georgel Teofil Mardar, a fost însărcinat cu conducerea interimară a instanţei pentru încă jumătate de an. Schema de personal de la Judecătoria Darabani include cinci posturi de judecător dar numai una este ocupată.

Până de curând, aceeaşi situaţie se înregistra şi la Judecătoria Săveni- un singur judecător se ocupa de toate dosarele, în condiţiile în care încărcătura era de 1.910 dosare. Situaţia s-a mai relaxat, după ce Adrian Toporăscu a solicitat revenirea în magistratură şi delegarea sa la Judecătoria Săveni. La nici o lună, Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni a rămas fără procuror, Alina Atomei renunţând la funcţie şi revenind la Parchetul de pe lângă Tribunal.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
72

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
82

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
83

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...