Fost inspector școlar condamnat, după ce a încasat bani pentru ședințe fictive la domiciliul unei eleve cu deficiențe

Fost inspector școlar condamnat, după ce a încasat bani pentru ședințe fictive la domiciliul unei eleve cu deficiențe

Un fost inspector școlar din Botoșani a fost condamnat, marți, la un an și două luni de închisoare cu suspendare de Judecătorie, făcându-se vinovată de fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune în formă continuată. Cătălina Hodan a fost trimisă în boxa acuzaților, după ce a falsificat o serie de registre, pentru a încasa bani necuveniți, de pe urma unei fetițe cu deficiențe.

Hodan a ocupat, în 2018, funcția de inspector școlar în învățământ special. Aceasta a raportat că a ținut ședințe de logopedie la domiciliul unei eleve de 13 ani pe atunci, care învăța la Școala „Sf. Stelian” din municipiul Botoșani, vreme de trei ani, de două ori pe săptămână, însă vizitele sale nu s-au concretizat decât pe hârtie, începând cu anul 2015. Nu mai puțin de 8244 de lei au ajuns, astfel, în buzunarul profesoarei, achitați de unitatea de învățământ frecventată de către elevă.

Liliana Chisăliță, mama fetei în cauză, a sesizat Inspectoratul Școlar, Parchetul, trimițând o adresă chiar și către Ministrul Educației. În urma declanșării unei anchete, s-a descoperit că Hodan încasa bani de la stat pentru ore fictive la domiciliul fetei și a falsificat semnătura mamei, timp de trei ani, pe registrele întocmite în acest sens.

Cătălina Hodan va fi, totodată, plasată sub supraveghere timp de doi ani, urmând ca aceasta să raporteze fiecare deplasare care presupune un timp mai îndelungat de cinci zile, fiecare schimbare de reședință și de loc de muncă. Fostul inspector școlar a returnat prejudiciul creat școlii, însă ca măsuri complementare s-au dispus efectuarea a 60 de zile de muncă în folosul comunității și introducerea sa într-un program de reintegrare socială.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată în termen de zece zile de la pronunțare.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
244

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
389

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
126

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...