Florin Țurcanu a fost CONDAMNAT la patru ani și trei luni de închisoare. I se retrage dreptul de a ocupa funcții publice

Florin Țurcanu a fost CONDAMNAT la patru ani și trei luni de închisoare. I se retrage dreptul de a ocupa funcții publice

Fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Botoșani și actualul președinte al filialei județene a ALDE, Florin Țurcanu, a fost condamnat, miercuri, de Tribunalul Botoșani la patru ani și trei luni de închisoare cu executare în dosarul deschis de Direcția Națională Anticorupție (DNA) împotriva sa.

Judecătorii au decis descontopirea pedepsei rezultante de 6 luni de închisoare, stabilită prin sentinţa din 13 martie 2014, în pedepsele componente şi anume: 6 luni de închisoare aplicată pentru infracţiunea de fals intelectual și 3 luni de închisoare aplicată pentru infracţiunea de uz de fals, dispunând, însă, cu privire la faptele de trafic de influență și spălare de bani, următoarele:

„Contopeşte cele două pedepse a câte 3 ani de închisoare aplicate inculpatului prin prezenta sentinţă cu pedepsele de 6 luni închisoare şi 3 luni închisoare şi dispune ca inculpatul Ţurcanu Florin să execute pedeapsa cea mai grea, de 3 (trei) ani închisoare, la care se va adăuga un spor de 1 an şi 3 luni (reprezentând o treime din totalul celorlalte pedepse), pedeapsa de executat fiind de 4 (patru) ani şi 3 (trei) luni închisoare”, se arată în soluția procesului.

Totodată, sentința prevede „Pedeapsa complementară constând în interzicerea drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit.a şi b din Codul penal respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de 4 ani”.

În același timp, se păstrează sechestrul pe vila din Valea Pajiștii, dispus de DNA, și se impune confiscarea unei sume de peste 260.000 de lei de la acesta.

„Dispune confiscarea specială de la inculpatul Ţurcanu Florin a sumei de 260.306,16 lei. În temeiul art.274 alin.1 din Codul de procedură penală obligă pe inculpatul Ţurcanu Florin să plătească statului suma de 7500 lei reprezentând cheltuieli judiciare”, se mai arată în sentință.

De asemenea, judecat în același dosar, socrul lui Florin Țurcanu, Aristomel Anușca, tatăl șefei Cancelariei Prefectului, Roxana Anușca-Țurcanu, a fost achitat pentru presupusa faptă de complicitate la trafic de influență.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 10 zile.

 

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Război pe tema diminuării subvenției alocate Parcului de la Cornișa

Vineri, 21 Februarie 2020
501

Ca urmare a aprobării proiectului de buget local pentru anul 2020 al municipiului Botoșani cu amendamentele inițiate de către viceprimarul Cosmin Andrei, subvenția către Parcul de agrement de la...

Scandal de proporții la o școală din județ. Mizeria și șobolanii ar fi motivele pentru care părinții au inițiat o grevă. Conducerea: „Cred că a pus intenționat șobolanul acolo, ca să ajungă la Acces Direct”

Vineri, 21 Februarie 2020
2919

O școală din județul Botoșani se află în centrul unui adevărat scandal. Părinții elevilor de clasa a patra nu își mai lasă copiii să meargă la ore. În vreme ce un părint...

Dacă nu a reușit prin concurs să fie șef la Nova Apaserv, l-au ajutat colegii de partid

Vineri, 21 Februarie 2020
1239

Consiliul de Administrație al SC Nova Apserv SA din Botoșani, societate aflată parțial în subordinea Consiliului Municipal, are un nou administrator. Este vorba despre trezorierul organizaț...