Fermier obligat la plată după ce a folosit un teren ce nu-i aparţinea
BOTOSANI

A tot întrebat în dreapta şi în stânga, dar dacă nu a primit răspuns, s-a apucat de treabă. Astfel că a folosit timp de câteva luni un teren agricol ce nu-i aparţinea, iar acum trebuie să plătească.

Fermier obligat la plată după ce a folosit un teren ce nu-i aparţinea

   Foto: Agrointel

În urmă cu mai bine de doi ani, Agenţia Domeniilor Statului îl dădea în judecată pe un botoşănean care timp de câteva luni a lucrat un teren agricol de pe raza comunei Dângeni şi care se afla în exploatarea a trei societăţi agricole din Socrujeni şi Dângeni. Mai exact, era vorba de 63,13 hectare de teren agricol, iar reprezentanţii ADS îl acuzau pe botoşănean de "îmbogăţire fără justă cauză".

În apărare, botoşăneanul a povestit că a făcut solicitări la ADS prin care să-i comunice dacă deţine terenuri în zonă pentru a le putea lucra legal, dar a primit promisiuni neonorate. Mai mult, un alt răspuns din partea ADS arăta că angajaţii Agenţiei nu deţin materialele necesare pentru a identifica terenuri libere. De partea cealaltă, ADS a adus documente în instanţă prin care arăta că i-a comunicat botoşăneanului că exploatează suprafeţele de teren agricol, ca atare consideră că acesta datorează instituţiei aproape 9.000 de lei drept redevenţă pentru perioada ianuarie- mai 2014 şi încă 4.800 de lei pentru perioada iunie- august 2014.

Instanţa a considerat însă că nu botoşăneanul este dator ADS pentru perioada ianuarie- mai 2014, ci entitatea economică pe care o administrează. Ca atare, judecătorul a admis acţiunea înaintată de ADS, obligându-l pe botoşănean- tocmai pentru că fusese dat în judecată, nu societatea sa,- la plata a 4.800 de lei pentru exploatarea fără acord a celor 63 de hectare de teren agricol în perioada iunie-august.
Niciuna dintre părţi nu a fost de acord cu sentinţa, astfel că au formulat apel care se judecă la instanţa superioară.

 

Spune-ne opinia ta