Executor judecătoresc achitat de instanţa supremă pentru un presupus abuz
BOTOSANI

Instanţa supremă "salvează" un executor judecătoresc botoşănean, după o serie de acuzaţii de abuz în serviciu. Astfel, sentinţa dispusă de Curtea de Apel Suceava a fost confirmată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Executor judecătoresc achitat de instanţa supremă pentru un presupus abuz

Este vorba despre executorul judecătoresc Grigori Şmocot, din Circumscripţia Dorohoi, acuzat în octombrie 2014 de reprezentanţii firmei Prod- Impex din Bălcăuţi- Suceava că ar fi ridicat un tractor pe care ulterior l-ar fi valorificat. Asta în condiţiile în care executorul judecătoresc fusese angajat de societatea Alcedo să execute un contrac de ipotecă mobiliară.

Greşeala lui Grigori Şmocot fusese că nu anunţase administratorul special al firmei Prod- Impex, şi anume MGA Insolvency, stabilită de instanţă pentru a monitoriza programul de reorganizare a firmei-, de faptul că va pune în executare titlul respectiv. Administratorul a făcut plângere împotriva executorului judecătoresc la Parchetul Curţii de Apel Suceava, Şmocot fiind trimis în judecată.

În primă instanţă, Curtea de Apel Suceava a dispus, în august anul trecut, achitarea lui Grigori Şmocot, pe motiv că "fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege". Numai că atât Parchetul Curţii de Apel Suceava cât şi Prod-Impex au declarat apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Judecătorii instanţei supreme au respins însă apelurile declarate de firma Prod- Impex şi de fostul său administrator, stabilind că executorul judecătoresc este nevinovat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
29

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
51

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
43

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...