Dosarul lui Țurcanu pensionează un al treilea magistrat al Tribunalului din Botoșani

Dosarul lui Țurcanu pensionează un al treilea magistrat al Tribunalului din Botoșani

Un judecător al Tribunalului din Botoșani se pensionează, cerea sa fiind admisă de către președintele Klaus Iohannis, care a semnat, joi, decretul de eliberare a magistratului din funcție.

Este vorba despre Mihaela Mihalache, cea care a preluat dosarul lui Florin Țurcanu deschis de Direcția Națională Anticorupție, sub aspectul comiterii infracțiunilor de spălare de bani și de trafic de influență.

Decretul de eliberare intră în vigoare odată cu publicarea acestuia în Monitorul Oficial, urmând ca judecătorul să părăsească efectiv Tribunalul de la 1 februarie a.c.

Dosarul lui Țurcanu a trecut prin trei complete de judecată, de fiecare dată judecătorul pensionându-se înainte de pronunțarea unei decizii definitive, iar procesul fiind reluat de la 0.

Mihaela Mihalache a coordonat, interimar, Secția penală a Tribunalului, începând cu 26 iunie 2019, prin votul unanim al Consiliului Superior al Magistraturii, până la ocuparea funcției prin numire.

 

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Război pe tema diminuării subvenției alocate Parcului de la Cornișa

Vineri, 21 Februarie 2020
570

Ca urmare a aprobării proiectului de buget local pentru anul 2020 al municipiului Botoșani cu amendamentele inițiate de către viceprimarul Cosmin Andrei, subvenția către Parcul de agrement de la...

Scandal de proporții la o școală din județ. Mizeria și șobolanii ar fi motivele pentru care părinții au inițiat o grevă. Conducerea: „Cred că a pus intenționat șobolanul acolo, ca să ajungă la Acces Direct”

Vineri, 21 Februarie 2020
3620

O școală din județul Botoșani se află în centrul unui adevărat scandal. Părinții elevilor de clasa a patra nu își mai lasă copiii să meargă la ore. În vreme ce un părint...

Dacă nu a reușit prin concurs să fie șef la Nova Apaserv, l-au ajutat colegii de partid

Vineri, 21 Februarie 2020
1274

Consiliul de Administrație al SC Nova Apserv SA din Botoșani, societate aflată parțial în subordinea Consiliului Municipal, are un nou administrator. Este vorba despre trezorierul organizaț...