Dosarul lui Țurcanu pensionează un al treilea magistrat al Tribunalului din Botoșani

Dosarul lui Țurcanu pensionează un al treilea magistrat al Tribunalului din Botoșani

Un judecător al Tribunalului din Botoșani se pensionează, cerea sa fiind admisă de către președintele Klaus Iohannis, care a semnat, joi, decretul de eliberare a magistratului din funcție.

Este vorba despre Mihaela Mihalache, cea care a preluat dosarul lui Florin Țurcanu deschis de Direcția Națională Anticorupție, sub aspectul comiterii infracțiunilor de spălare de bani și de trafic de influență.

Decretul de eliberare intră în vigoare odată cu publicarea acestuia în Monitorul Oficial, urmând ca judecătorul să părăsească efectiv Tribunalul de la 1 februarie a.c.

Dosarul lui Țurcanu a trecut prin trei complete de judecată, de fiecare dată judecătorul pensionându-se înainte de pronunțarea unei decizii definitive, iar procesul fiind reluat de la 0.

Mihaela Mihalache a coordonat, interimar, Secția penală a Tribunalului, începând cu 26 iunie 2019, prin votul unanim al Consiliului Superior al Magistraturii, până la ocuparea funcției prin numire.

 

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Centrul din Dersca se închide. Covid-19 a fost depistat la încă 19 persoane

astăzi, 11:29
120

Nu mai puțin de 19 cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate în rândul beneficiarilor și al angajaților centrului de asistență și îngrijire a adulților cu dizabil...

Botoșănean dispărut în Franța. A fost internat în spital, iar de atunci familia nu mai știe nimic despre el

Miercuri, 23 Septembrie 2020
864

Un botoșănean plecat în străinătate a fost dat în urmărire la sesizarea familiei, după ce a fost internat într-o unitate sanitară din Franța, moment din care nu a mai păstra...

A așteptat trenul o noapte, în vreme ce familia o căuta cu poliția

Miercuri, 23 Septembrie 2020
806

Inspectoratul de Poliție Județean IPJ) din Botoșani a anunțat că se revocă măsurile dispuse pentru identificarea tinerei de 28 de ani, din județul Iași, care venit cu familia în Vornice...