Cei trei suspecţi de tâlhărie care au zguduit municipiul, aduşi din arest la judecător!

Nicio surpriză la Judecătorie, atunci când Parchetul a cerut prelungirea măsurilor preventive pentru cei trei suspecţi în tâlhăriile care au zguduit municipiul Botoşani în decembrie.

Cei trei suspecţi de tâlhărie care au zguduit municipiul, aduşi din arest la judecător!

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Cum termenul referitor la cel de-al doilea mandat de arestare preventivă se apropia de final, procurorul de la Parchetul Judecătoriei Botoşani, însărcinat cu soluţionarea cauzei, a solicitat prelungirea cu încă 30 de zile a "şederii" după gratii a celor trei suspecţi în cazul tâlhăriilor înregistrate la mijlocul lunii decembrie a anului trecut.

Astfel că miercuri după-amiază, o instanţă de drepturi şi libertăţi a dispus "prelungirea măsurii arestării preventive a inculpaţilor Moroşanu Dragoş Petronel, Iasciuc Mircea Ionuţ şi Aniţă Constantin Cătălin", mai exact, din 15 februarie până în 16 martie. Asta în condiţiile în care apărătorii celor trei au solicitat înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura preventivă a arestului la domiciliu ori măsura controlului judiciar. Decizia poate fi contestată la instanţa superioară.

Urmează ca dosarul referitor la trimiterea în judecată să ajungă la instanţă de îndată ce anchetatorii vor primi rezultatele analizei ADN pe o mănuşă găsită în apropierea casei uneia dintre victime, aceasta fiind piesa care va întregi rechizitoriul.

Reamintim că cei trei sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii a CINCI infracţiuni de tâlhărie calificată, înregistrate la mijlocul lunii decembrie, atunci când cinci femei, vârstnice sau în imposibilitatea de a se apăra, au fost măcelărite în bătaie după ce au fost tâlhărite. Cu ce s-au ales cei trei în urma violenţelor extreme la care au apelat? Cu sume modice, cu bijuterii de valoare redusă, cu nişte pungi goale şi un pieptăn. După cele cinci lovituri, s-au despărţit.

Daniel Moroşanu- singurul fără antecedente penale, a fost prins la Dorohoi, iar ceilalţi doi la Suceava, imediat după ce au atacat o femeie. Ce i-a surprins pe anchetatori a fost faptul că cei trei aveau mâinile tumefiate din cauza forţei cu care şi-au lovit victimele. Toate au avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, una dintre ele chiar într-o clinică din Iaşi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
36

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
445

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
54

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...