Ce-şi face omul cu mâna lui... Tânăr trimis în judecată pentru violenţe şi distrugere la beţie
BOTOSANI

Nu o dată am auzit opinia potrivit căreia odată ce ieşim din municipiu, începe o altă lume, în care violenţele sunt curente, conflictele răsar din orice vorbă şi de multe ori escaladează.

Ce-şi face omul cu mâna lui... Tânăr trimis în judecată pentru violenţe şi distrugere la beţie

În ultimii ani, statisticile au indicat o degradare continuă a vieţii în rural, deşi nici urbanul nu excelează la capitolul civilizaţie şi educaţie. Abrutizaţi, alcoolizaţi, oamenii nu mai ţin cont de legi sau măcar de noţiunile elementare de bună vecinătate. Se vorbeşte pe ton ridicat, se înjură, se ridică palma sau pumnul din orice. Ca atare, parcă nici nu ne mai mirăm când astfel de persoane ajung să fie trimise în judecată.

După arestarea preventivă a unui tânăr, săptămâna trecută, care a lovit un alt tânăr până l-a băgat în spital, după un conflict pornit dintr-o discotecă, (rămasă de altfel definitivă şi la Curtea de Apel Suceava), un alt caz vine să confirme teoriile expuse mai sus.

Un tânăr din Todireni a fost trimis în judecată în două dosare separate pentru "aventurile" dintr-o singură seară. Va da socoteală pentru loviri şi alte violenţe dar şi pentru distrugere.

În martie 2015, Iulian- Bogdan I. se afla într-un disco-bar din Todireni. Consumase în exces băuturi alcoolice şi devenea tot mai vocal. În jurul orei 2:00, între acesta şi alţi tineri care dansau pe ring a izbucnit un conflict, în urma căruia Iulian I. a împărţit câţiva pumni unui tânăr dar şi a lovit-o şi pe patroana barului, care intervenise să potolească spiritele. Când i s-a cerut să părăsească barul, tânărul a continuat să se certe cu cei din interior, ba chiar şi cu agentul de pază.

A ieşit totuşi din bar şi s-a răzbunat pe o maşină parcată de un consătean, venit şi el la distracţie. Atâta a dat cu picioarele în ea încât a îndoit capota şi un ornament. Degeaba a strigat proprietarul maşinii să se oprească şi să stea de vorbă în privinţa pagubelor, Iulian I. a urcat în autoturismul unui amic şi dus a fost.

Pe lângă plângerea depusă de patroana disco-barului, pentru loviturile încasate, şi proprietarul maşinii pe care Iulian I. s-a răzbunat a făcut reclamaţie. În primul dosar, tânărul a fost trimis în judecată la începutul lunii februarie, iar în al doilea dosar, cel privind distrugerea- în urmă cu două zile. La audieri, Iulian I. şi-a recunoscut faptele, punându-se pe seama nervozităţii excesive. Urmează ca instanţa să decidă cum vor fi pedepsite consecinţele nervozităţii sale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Punctul de lucru din Dorohoi pentru Permise și Înmatriculări își suspendă activitatea

Marţi, 20 Octombrie 2020
298

Activitatea de lucru cu publicul la sediul din Dorohoi al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor se suspendă pe o perioadă de 14 zile, anunță...

3 superi mutări pentru play-off! Un jucător cu meciuri în Champions League, superstarul sirian și un german vor juca la Botoșani!

Marţi, 20 Octombrie 2020
541

FC Botoșani încearcă să acopere golurile, iar conducerea clubului a anunțat 5 transferuri. Daca azi dimineață a apărut numele primului jucător, atacantul Mohamad Mawas, în această...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate în contextul măsurilor anti-COVID. Operatori economici sancționați

Marţi, 20 Octombrie 2020
267

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituție Prefectului, au fost desfășurate noi acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă...