Botoşănean condamnat pentru că a abuzat de încrederea partenerilor de afaceri

O grămadă de bani trebuie să plătească un botoşănean unei societăţi cu care a colaborat la un moment dat, după ce reprezentanţii acesteia l-au acuzat de abuz de încredere şi înşelăciune. Ba mai mult, a fost şi condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Botoşănean condamnat pentru că a abuzat de încrederea partenerilor de afaceri

   Foto: Decalex.ro

O instanţă a Judecătoriei Botoşani a pronunţat luni sentinţa într-un dosar pornit de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc, condamnând un botoşănean la un an de închisoare cu suspendare şi obligativitatea de a presta 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri sau în cadrul Primăriei Botoşani. Mai mult, bărbatul va trebui să achite societăţii care i-a făcut plângerea suma de 47.000 euro, cu titlu de despăgubiri civile, plus dobânda legală, calculată de la data de 31 august 2011 până la plata efectivă a debitului.

Cum s-a ajuns la asta? Potrivit documentelor de la dosar, Florin O., care locuieşte în prezent în Botoşani, a dispus, în august 2011, de câteva bunuri aparținând unei societăţi cu sediul în Austria. Vorbim despre un tractor marca John Deere 8200, un plug marca Kverneland LD 100 și un disc marca Gobel, deținute de către botoşăneanul care la acel moment era administrator al unei societăţi cu sediul în Botoşani.

Teoretic, botoşăneanul primise bunurile în baza a două înscrisuri sub semnătură privată intitulate "Proces verbal de predare- primire", încheiate în iulie anul 2011, între acesta, pe de o parte și un bărbat din Lunga, judeţul Covasna, reprezentant al companiei austriace, şi unul din municipiul Roman- Neamţ – de cealaltă parte.

Potrivit anchetatorilor, în aceste înscrisuri sub semnătură privată nu este inserat locul încheierii, or în actul de inculpare s-a statuat faptul că aceste utilaje au fost predate botoşăneanului în Roman și au fost transportate de acesta în Botoşani. Mai mult, notează anchetatorii, deși în actul de inculpare s-a reținut faptul că Florin O. a preluat aceste bunuri cu titlu de împrumut de folosință, în cuprinsul celor două înscrisuri sub semnătură privată nu este consemnat acest aspect.

În august 2011, însă, tractorul a fost vândut unei întreprinderi individuale din Vrancea, la rubrica vânzătorului figurând societatea care deţinea în drept acel utilaj. Anterior vânzării, între botoşăneanul- vânzător şi cumpărătorul din Vrancea s-a încheiat un Contract de promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare, autentificat la un cabinet notarial din municipiul Botoşani. Banii luaţi pe tractor nu au mai ajuns la societatea austriacă, ba mai mult, botoşăneanul a refuzat să returneze şi plugul, care abia în anul următor a ajuns la proprietar.

Din acest motiv, botoşăneanul a fost trimis în judecată pentru înşelăciune în 2013, dosarul judecându-se la Botoşani, localitatea de domiciliu a inculpatului. Sentinţa pronunţată de Judecătoria Botoşani nu este definitivă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
54

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
56

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
55

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...