Ați garantat creditul pentru o altă persoană cu imobilul și a început executarea silită?

De multe ori garantările s-au făcut pentru un coleg de serviciu sau rudă fie apropiată, fie îndepărtată care ulterior nu a mai plătit creditul. Ce poate face un garant ipotecar în situația această sau chiar și un codebitor?

Ați garantat creditul pentru o altă persoană cu imobilul și a început executarea silită?

Dacă ați garantat creditul altcuiva și acum sunteți executat silit aflați că aveți posibilitatea să deschideți o acțiune de regres împotriva celui ce v-a lăsat dator vândut la banca.

Poate codebitorul să își recupreze banii plătiți către banca sau ifn sau recuperatorul de creanțe, de la debitorul principal din contract?
Sigur, fiindcă prin plata făcută către creditorul debitorului principal din contract, acesta din urmă, adică garantul sau codebitorul, capătă calitatea de nou creditor al debitorului principal, arata jurnalistii.ro.

De asemenea, multe dintre împrumuturi au fost făcute cu codebitori sau garanți ipotecări din familie sau poate și cu persoane mai îndepărtate iar aceștia au “dispărut” cu credit cu tot, lăsându-vă să plătiți acele datorii.

Pe recuperatorii de creanțe, pe bănci sau pe ifn-uri, nu le interesează de unde iau banii, fapt pentru care fie vând imobilele aduse garanție fie execută silit pe salariu, pe conturile bancare sau bunurile mobile pe codebitorii din contract.

Soluția a fost dată cu privire la faptul că reclamantului executat silit, după ce i s-a vândut casă pe care o adusese garanție pentru un contract de credit făcut de către șeful acesteia de la locul de muncă, l-a chemat pe acesta din urmă în judecată în cadrul acțiunii în regres, solicitându-i de fapt contravaloarea imobilului vândut de către banca și cu care această garantase. Detalii aici

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Tehnici care îți pot salva viața. Așa supraviețuiești unui infarct dacă ești singur

Vineri, 17 Mai 2019
1563

Un atac de cord poate fi fatal în multe cazuri, însă dacă știi să ce să faci, ai putea să-ți salvezi viața. Este foarte important să știi cum să reacționezi atunci când a...

"Face vizita medicală! Nu mai este niciun secret". Se face mutarea momentului în Liga I

Vineri, 17 Mai 2019
849

Pe locul trei în clasamentul playout-ului, FC Botoşani visează să mai urce un loc. Este la şase puncte de ocupanta poziţiei a doua, Dinamo, iar vineri are meci cu liderul Gaz Metan Mediaş,...

Liga 1: Dosare ridicate de poliţişti de la sediul Dunării Călăraşi, într-un caz de delapidare!

Miercuri, 15 Mai 2019
350

Poliţiştii au ridicat, miercuri, mai multe dosare de la sediul clubului Dunărea Călăraşi, într-un caz de delapidare, informează pagina de Facebook a grupării din Liga I, conform News.ro....