Ați garantat creditul pentru o altă persoană cu imobilul și a început executarea silită?

De multe ori garantările s-au făcut pentru un coleg de serviciu sau rudă fie apropiată, fie îndepărtată care ulterior nu a mai plătit creditul. Ce poate face un garant ipotecar în situația această sau chiar și un codebitor?

Ați garantat creditul pentru o altă persoană cu imobilul și a început executarea silită?

Dacă ați garantat creditul altcuiva și acum sunteți executat silit aflați că aveți posibilitatea să deschideți o acțiune de regres împotriva celui ce v-a lăsat dator vândut la banca.

Poate codebitorul să își recupreze banii plătiți către banca sau ifn sau recuperatorul de creanțe, de la debitorul principal din contract?
Sigur, fiindcă prin plata făcută către creditorul debitorului principal din contract, acesta din urmă, adică garantul sau codebitorul, capătă calitatea de nou creditor al debitorului principal, arata jurnalistii.ro.

De asemenea, multe dintre împrumuturi au fost făcute cu codebitori sau garanți ipotecări din familie sau poate și cu persoane mai îndepărtate iar aceștia au “dispărut” cu credit cu tot, lăsându-vă să plătiți acele datorii.

Pe recuperatorii de creanțe, pe bănci sau pe ifn-uri, nu le interesează de unde iau banii, fapt pentru care fie vând imobilele aduse garanție fie execută silit pe salariu, pe conturile bancare sau bunurile mobile pe codebitorii din contract.

Soluția a fost dată cu privire la faptul că reclamantului executat silit, după ce i s-a vândut casă pe care o adusese garanție pentru un contract de credit făcut de către șeful acesteia de la locul de muncă, l-a chemat pe acesta din urmă în judecată în cadrul acțiunii în regres, solicitându-i de fapt contravaloarea imobilului vândut de către banca și cu care această garantase. Detalii aici

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...