Aflat în puşcărie pentru că şi-a ucis soţia, un botoşănean îşi caută scăparea

A fost condamnat pentru o faptă inimaginabilă până atunci, iar acum cere reducerea pedepsei, pe motiv că nu există o unitate în deciziile instanţelor.

Aflat în puşcărie pentru că şi-a ucis soţia, un botoşănean îşi caută scăparea

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Vorbim despre Valentin H., fost C., condamnat în ianuarie 2012 la 14 ani de închisoare cu executare pentru că şi-a ucis soţia infectând-o voluntar cu virusul HIV.

Aflat în detenţie în Penitenciarul Giurgiu, condamnatul a înregistrat la Judecătoria Botoşani o cerere referitoare la revizuirea pedepsei aplicate, pe motiv că instanţele care l-au judecat se contrazic în privinţa motivării pedepsei. Mai mult, condamnatul susţine că s-a adresat tuturor instituţiilor, printre care Avocatul Poporului şi CEDO, în încercarea de a-şi face dreptate. Urmează ca dosarul să fie analizat de instanţă, dacă până la primul termen bărbatul îşi va menţine cererea.

Nu este prima oară când deţinutul încearcă să scape mai uşor de pedeapsă. Mai exact, în 2014, după modificarea Codului penal, Valentin H. a cerut, tot în instanţă, aplicarea legii favorabile. Prima cerere de contestaţie la executare, deschisă în aprilie 2014, la Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, a fost respinsă ca nefondată, iar acţiunile deschise ulterior, la Tribunalul Bucureşti, şi care aveau aceeaşi cerere au sfârşit la fel. Greu de crezut că noua cerere îl va ajuta în vreun fel, dar cu siguranţă îi va oferi posibilitatea să se mai "plimbe" până la Botoşani.

Valentin C. a intrat în atenţia anchetatorilor din Botoşani în 2004, imediat după ce a fost reclamat de prima lui soţie că a desfigurat-o cu acid. În septembrie 2010, însă, şi părinţii Irinei H., cea de-a doua soţie, au făcut plângere împotriva lui pentru că, deşi ştia că este bolnav, a infectat-o şi pe fiica lor, care a decedat, la sfârşitul lunii august, din cauza virusului. Cu câteva luni înainte, femeia născuse o fetiţă despre care medicii au afirmat, în urma analizelor, că este sănătoasă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Penitenciarul din Botoșani angajează din sursă externă șase bărbați. Care sunt criteriile

Joi, 24 Septembrie 2020
775

În vederea angajării, Penitenciarul din Botoșani scoate la concurs șase posturi de agent, care pot fi ocupate exclusiv de bărbați, în cadrul sectorului operativ.La concurs pot par...

Europarlamentarul Ramona Strugariu vine la Botoșani

Joi, 24 Septembrie 2020
224

Ramona Strugariu, europarlamentar din partea Alianței USRPLUS, vine la Botoșani vineri, 25 septembrie, pentru o serie de întâlniri cu cetățenii, reprezentanți ai mass-media și candid...

Invitatul de la Știri - Cătălin Mugurel Flutur, primarul municipiului Botoșani

Joi, 24 Septembrie 2020
327

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Mugurel Flutur, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Botoșani, a acceptat invitația de a participa la un dialog în emisiunea &ld...