Tâlhărie în miezul zilei în Centrul Vechi! Femeie imobilizată de hoții după care a fugit!

Degeaba încearcă autorităţile să-i convingă pe botoşăneni că în Centrul Vechi nu se întâmplă mai multe infracţiuni decât în celelalte zone ale municipiului, realitatea îi contrazice flagrant. La o zi după pomenirea organizată în Centrul Vechi, în parcarea dinspre Ion Pillat, atunci când zona a fost împânzită de forţe de ordine, o femeie era tâlhărită.

Tâlhărie în miezul zilei în Centrul Vechi! Femeie imobilizată de hoții după care a fugit!

Mai exact, s-a întâmplat pe 31 august, la fix o zi după ce zona Centrului Vechi fusese ocupată, pe de o parte, de cetăţenii rromi care şi-au plâns într-un mod cel puţin original ruda decedată într-o crimă oribilă, pe de altă parte de jandarmii, poliţiştii şi poliţiştii locali care au supravegheat ceremoniile.

La câţiva metri de locul respectiv, o femeie care ieşise dintr-o clinică privată vorbea la telefon şi s-a aşezat pe scările unei societăţi. Plângându-şi amarul, dat fiind că se pregătea de o intervenţie chirurgicală, nu şi-a dat seama că tocmai fusese "filată" de doi tineri rromi, Alberto A. şi Florian R., ultimul minor.

De altfel, tocmai acesta a fost cel care a sustras din poşeta femeii, pe care o ţinea pe genunchi, un portofel în care, spunea ea, se aflau 2.210 lei, şi a dat să fugă într-un gang. A fost urmărit de femeie, moment în care a intervenit Alberto A., care a prins-o de braţe, imobilizând-o. Cu această ocazie, femeia s-a izbit de peretele gangului. Când Florian R. a reuşit să dispară, Alberto A. a eliberat-o pe femeie şi a fugit şi el, totul durând câteva secunde.

Femeia a mers direct la Poliţie unde a reclamat tâlhăria, recunoscându-i cu uşurinţă pe cei doi tineri care îi furaseră banii. Poliţiştii i-au identificat rapid şi pe martorii agresiunii, doi tineri rromi care au susţinut că în momentul în care amicii lor le-au spus în limba rromă ce au de gând să facă, s-au îndepărtat de scena tâlhăriei.

În faţa poliţiştilor, Florian R. a susţinut că a furat de la femeie doar 1.200 de lei, în timp ce Alberto A. a declarat că el doar aduna de pe jos banii căzuţi din poşeta femeii, cu intenţia de a-i returna şi chiar îi mai rămăseseră 130 de lei. Camerele de supraveghere precum şi mărturiile martorilor i-au ajutat pe anchetatori să-şi creeze o imagine completă asupra a ceea ce se întâmplase în zona clinicii. Ca atare, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani i-au trimis pe cei doi în judecată pentru tâlhărie.

Despre cum au supravegheat forţele de ordine Centrul Vechi cu o zi înainte de tâlhărie, Ştiri.Botoşani.Ro a scris aici:

Legea e de vină: pomenire în mijlocul parcării pentru victima crimei de săptămâna trecută! Sub supravegherea poliţiştilor şi jandarmilor. FOTO- VIDEO

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
111

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
79

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
243

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...