Tâlhărie în miezul zilei în Centrul Vechi! Femeie imobilizată de hoții după care a fugit!

Degeaba încearcă autorităţile să-i convingă pe botoşăneni că în Centrul Vechi nu se întâmplă mai multe infracţiuni decât în celelalte zone ale municipiului, realitatea îi contrazice flagrant. La o zi după pomenirea organizată în Centrul Vechi, în parcarea dinspre Ion Pillat, atunci când zona a fost împânzită de forţe de ordine, o femeie era tâlhărită.

Tâlhărie în miezul zilei în Centrul Vechi! Femeie imobilizată de hoții după care a fugit!

Mai exact, s-a întâmplat pe 31 august, la fix o zi după ce zona Centrului Vechi fusese ocupată, pe de o parte, de cetăţenii rromi care şi-au plâns într-un mod cel puţin original ruda decedată într-o crimă oribilă, pe de altă parte de jandarmii, poliţiştii şi poliţiştii locali care au supravegheat ceremoniile.

La câţiva metri de locul respectiv, o femeie care ieşise dintr-o clinică privată vorbea la telefon şi s-a aşezat pe scările unei societăţi. Plângându-şi amarul, dat fiind că se pregătea de o intervenţie chirurgicală, nu şi-a dat seama că tocmai fusese "filată" de doi tineri rromi, Alberto A. şi Florian R., ultimul minor.

De altfel, tocmai acesta a fost cel care a sustras din poşeta femeii, pe care o ţinea pe genunchi, un portofel în care, spunea ea, se aflau 2.210 lei, şi a dat să fugă într-un gang. A fost urmărit de femeie, moment în care a intervenit Alberto A., care a prins-o de braţe, imobilizând-o. Cu această ocazie, femeia s-a izbit de peretele gangului. Când Florian R. a reuşit să dispară, Alberto A. a eliberat-o pe femeie şi a fugit şi el, totul durând câteva secunde.

Femeia a mers direct la Poliţie unde a reclamat tâlhăria, recunoscându-i cu uşurinţă pe cei doi tineri care îi furaseră banii. Poliţiştii i-au identificat rapid şi pe martorii agresiunii, doi tineri rromi care au susţinut că în momentul în care amicii lor le-au spus în limba rromă ce au de gând să facă, s-au îndepărtat de scena tâlhăriei.

În faţa poliţiştilor, Florian R. a susţinut că a furat de la femeie doar 1.200 de lei, în timp ce Alberto A. a declarat că el doar aduna de pe jos banii căzuţi din poşeta femeii, cu intenţia de a-i returna şi chiar îi mai rămăseseră 130 de lei. Camerele de supraveghere precum şi mărturiile martorilor i-au ajutat pe anchetatori să-şi creeze o imagine completă asupra a ceea ce se întâmplase în zona clinicii. Ca atare, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani i-au trimis pe cei doi în judecată pentru tâlhărie.

Despre cum au supravegheat forţele de ordine Centrul Vechi cu o zi înainte de tâlhărie, Ştiri.Botoşani.Ro a scris aici:

Legea e de vină: pomenire în mijlocul parcării pentru victima crimei de săptămâna trecută! Sub supravegherea poliţiştilor şi jandarmilor. FOTO- VIDEO

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Percheziții, în această dimineață, la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani! (Foto)

astăzi, 10:10
196

Anchetatorii DGA au descins în această dimineață la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, fiind vizate persoane din conducerea unității medicale.Pentru moment, a fost sig...

(P) Descoperă Logiscool - O alegere excelentă pentru copilul tău!

astăzi, 09:55
23

Ești în căutarea unei activități extrașcolare care să fie atât cool, cât și educativă pentru copilul tău?Cei de la Logiscool nu se rezumăm doar la a preda cursuri de prog...

Iftime dinamitează Superliga. Vrea 3-0 la „masa verde”. „Vorbesc cu avocatul!”

astăzi, 09:43
93

Cosmin Mateimijlocașul de la Sepsi, a fost depistat pozitiv la o substanță interzisă de Agenția Mondială Antidoping: 5-metilhexan-2-amină.Matei nu este suspendat provizoriu, având nor...